Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Līdz ar jauno modeli pedagogu algas būs no 680 eiro

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais pedagogu algu modelis paredz, ka no 1.septembra zemākais atalgojums par vienu pedagoga darba likmi būs 680 eiro līdzšinējo 420 eiro vietā, pirmdien žurnālistiem pastāstīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība).Šogad šim paaugstinājumam līdzekļi budžetā ir paredzēti, savukārt 2017.

gadā šim mērķim nepieciešami 27 miljoni eiro. Šadurskis uzsvēra, ka "cita ceļa nav" un uz šo summu Finanšu ministrijai tiks uzstāts, citādi "reformas nav".Ministrija skaidrojusi, ka, ja patlaban pedagogs strādā 21 darba stundu, kas ir viena likme, par ko saņem 420 eiro, savukārt pēc jaunā algu modeļa pedagogs strādās 30 darba stundas, kurās ir 21 kontaktstunda, kas arī ir viena likme. Ja pedagogs atbilstoši Darba likumam patlaban strādā 40 darba stundas, kas ir 1,9 likmes, par to saņemot 798 eiro, tad algu reforma paredz, ka, strādājot tikpat daudz stundu, tomēr tās jau būtu 1,3 likmes un pedagogs saņemtu ap 884 eiro. IZM aprēķinājusi, ka pedagogs ar trešo kvalitātes pakāpi, kurš patlaban strādā 40 darba stundas, līdz ar reformu 859 eiro vietā indikatīvi varētu saņemt 1057 eiro, kuros būtu arī 13% tā sauktā motivācijas fonda piemaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas