Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Līdz gada beigām pagarina palielinātā atbalsta periodu mazturīgajiem elektrības rēķinu apmaksai

Līdz šā gada 31.decembrim pagarināts palielinātā atbalsta periodu mazturīgajiem elektrības rēķinu apmaksai, otrdien nolēma valdība.

Ministru kabineta (MK) noteikumi, kuros noteikti nosacījumi aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojuma sniegšanai un kārtība pakalpojuma saņemšanai, kā arī reglamentēta Aizsargātā lietotāja datu informācijas sistēmas darbība un noteikts pakalpojuma finansiālais atbalsts, kas tiek piemērots, kā maksājuma samazinājums elektroenerģijas rēķinos, stājās spēkā 2021.gada jūnijā.

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) skaidro, ka elektroenerģijas cenas 2023.gada janvārī, salīdzinot ar 2021.gada jūniju, pieaugušas par 52,5%. Ņemot vērā elektroenerģijas cenas izmaiņas, kā arī kopējās patēriņa cenu pārmaiņas, kas 2023.gada janvārī, salīdzinot ar 2019.gada janvāri, sasniedza 32,8%, KEM rosina aizsargātajiem lietotājiem noteiktā papildu atbalsta 10 eiro apmērā periodu pagarināt līdz šā gada 31.decembrim.

Tostarp trūcīgai vai maznodrošinātai mājsaimniecībai (personai) atbalsts turpinās būt 15 eiro, tāpat arī ģimenes loceklim, kuras aprūpē ir bērns ar invaliditāti un personai ar pirmās grupas invaliditāti vai tās aizgādnim.

Tikmēr daudzbērnu ģimenei atbalsts elektrības rēķinu apmaksai ir 20 eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas