Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Līdz jūlija vidum var pieteikties darbam Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos

Līdz 17.jūlijam notiks Rīgas vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu kandidātu pieteikumu pieņemšana 29.augusta Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, informēja Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Pieteikties darbam vēlēšanu iecirknī var vēlētāji, kuri prot latviešu valodu un kuriem ir vismaz vidējā vispārējā izglītība.

Vēlēšanu iecirkņa komisijās nedrīkst ievēlēt deputātu kandidātus, kandidātu saraksta iesniegšanai pilnvarotās personās, kā arī Saeimas un Eiropas Parlamenta deputātus.

Tiesības izvirzīt un pieteikt pārstāvjus vēlēšanu iecirkņa komisijā ir partijām, partiju apvienībām, vēlētāju grupai no ne mazāk kā 10 vēlētājiem, Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas locekļiem. Katra partija, partiju apvienība, vēlētāju grupa vai pašvaldības vēlēšanu komisijas loceklis katrā iecirknī drīkst izvirzīt un pieteikt ne vairāk kā septiņus kandidātus.

Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas noteiktā atalgojuma stundas likme iecirkņa komisijas priekšsēdētājam ir 6,66 eiro (apmēram 500 eiro kopumā par visu darbu), sekretāram - 6,06 eiro (apmēram 430 eiro) un komisijas loceklim - 4,98 eiro (apmēram 256 eiro) pirms nodokļu nomaksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas