Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Lielā talka iestāsies arī par tīru Baltijas jūru

Lielās talkas, kas plānota 26.aprīlī, galvenais vadmotīvs būs Tīra Baltijas jūra sākas mūsu ikviena vannas istabā, proti, šogad vērība tiks pievērsta ne vien vides labiekārtošanas un apzaļumošanas darbiem, bet arī Baltijas jūrai, izvērtējot, ko pa kanalizācijas caurulēm aizskalojam uz jūru.

Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme portālam Diena.lv saka, ka tad, kad pavasarī būs nokusis sniegs, organizatori sāks reģistrēt piesārņotās vietas un mēnesi pirms talkas - martā - reģistrēs talkošanas vietas. "Parastā tendence ir ap 1300 līdz 1400 talkošanas vietām, taču šogad skaits varētu pieaugt. Mēs ceram arī uz lielāku iedzīvotāju atbalstu, bet to visu nosaka laika apstākļi. Mēs gatavojamies un paredzam 250 tūkstošus talcinieku," prognozē Jaunzeme.

Taujāta par finansējumu un sponsoru atbalstu, talkas vadītāja atbild, ka finansējuma pietiks. "Ir gan valsts finansējums, kas ir 43 tūkstoši latu (61 183 eiro), gan arī sponsoru atbalsts mērojams vairākos tūkstošos, kas nepieciešams maisu, cimdu, nepieciešamā aprīkojuma iegādei un informatīvās kampaņas veikšanai," teic Jaunzeme.

Kā vēl vienu no šī gada Lielās talkas uzsvariem Jaunzeme min neformālo izglītību. Piedaloties koordinatoru konkursā, kurš drīz tiks arī izsludināts, pašvaldību vadītāji saņems nepieciešamo informāciju, tālākās norādes un varēs piedalīties dažādās aktivitātēs. "Tā kā dara Latvijā, nekur citur nedara - mēs ne tikai šķirojam atkritumus, veicam labiekārtošanas darbus, bet arī sniedzam neformālo izglītību," norāda talkas vadītāja.

Gadu no gada plašumā vēršas arī Lielās talkas pagalmu sakopšanas kustība, iedzīvotājiem aktīvi iesaistoties savu pagalmu labiekārtošanā. Jau pērn rudenī izsludinātajā konkursā pagalmu labiekārtošanai saņemti 18 pieteikumi, no kuriem izraudzīti četri Rīgas pagalmi - Vīlipa ielā 6, Lomonosova ielā 2, Bērzupes ielā 31 un Grēdu ielā 1.

Lielā talka aicina ikvienu līdz 2018.gadam - Latvijas 100.dzimšanas dienai - padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē. Talkas organizatori aicina dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudina iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas