Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Lielā talka pulcējusi vairāk nekā 160 tūkstošus dalībnieku

Lielā talka šogad pulcējusi apmēram 160 tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, liecina Lielās Talkas koordinatoru sniegtās informācijas apkopojums. Jau tradicionāli, liela daļa talcinieku pēc sakopšanas darbiem neizklīst un turpina izbaudīt saulaino dienu, kopīgi atpūšoties. Lielā talka oficiāli noslēdzās plkst.

15, tomēr sakopšanas un labiekārtošanas darbi daudzviet vēl turpinās. Pēdējā no talkas koordinatoriem saņemtā informācija liecina, ka akcija šogad pulcējusi vairāk nekā 160 tūkstošus dalībnieku, taču kopējais talcinieku skaits lēšams vēl lielāks, jo liela daļa koordinatoru līdz oficiālajam noslēgumam vēl nav paguvuši iesūtīt rezultātus no saviem talkošanas punktiem. Tāpat zināms, ka daļa entuziastu talkoja jau piektdien vai to darīs svētdien. "Apbraukājot daļu no talkošanas vietām un redzot, cik aktīvi, smaidīgi un čakli šodien bija talkotāji, es varu teikt, ka Lielā talka šogad ir izdevusies. Liels darbs ir padarīts un iepriekšējos gados nav talkots velti, jo šogad atkritumu ir ievērojami mazāk. Maksimāli liels talcinieku skaits mums nav pašmērķis, galvenais, ka Latvija ir tīrāka un atkritumu ir mazāk," gandarījumu pauda Lielās talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme. Iedzīvotāji šodien bijuši ļoti aktīvi visā Latvijas teritorijā, tomēr visaktīvāk talkā iesaistījušies Latgales puses un Rīgas apkārtnes iedzīvotāji, savukārt nedaudz mazāka atsaucība bijusi Kurzemē. Interesanti, ka Valkas iedzīvotajiem sakopšanas darbos talkā nākuši arī kaimiņi no Igaunijas. Šogad aktīva talkošana noritējusi arī apkaimēs, kur līdzšinējos gados talkas vietas pieteica kūtri. Tāpat novērojams, ka šogad īpaši aktīvi talkā iesaistījušies krieviski runājošie iedzīvotāji. Kā jau ik gadu, arī šogad talkas laikā neiztika bez interesantiem atradumiem. Limbažos, stādot ozolu bizi, atrasta 20 latu banknote, Dagdā – izmests akordeons, Liepājā, Beberliņos talcinieki uzgājuši neatvērtu pudeli ar krievu rumu Sojuz Viktan, Olainē un Rīgā atrasti vairāki datori un vairāku velosipēdu rāmji. "Lielā talka nav tikai vienas dienas akcija - talkot var un vajag katru dienu, bet pats galvenais ir nemēslot, un mācīt saudzēt un kopt vidi gan lieliem, gan maziem," atgādina Jaunzeme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas