Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lielajos tirdzniecības centros Rīgā palielinājusies apmeklētāju plūsma

Tirdzniecības centros ir palielinājusies apmeklētāju plūsmā, taču tie spēj nodrošināt atļauto pircēju skaitu tirdzniecības vietās, aģentūrai LETA pavēstīja aptaujātie tirdzniecības centru pārstāvji.

Tirdzniecības centra Akropole vadītāja Zane Kaktiņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka pirmssvētku laikā cilvēku plūsma Akropolē ir palielinājusies un šāda aktivitāte tieši pirms Ziemassvētkiem ir saprotama. Taču ceturtdien dienas vidū apmeklētāju aizpildījums nepārsniedza 40% no atļautā cilvēku skaita, kas drīkst vienlaicīgi uzturēties iepirkšanās centrā.

"Mēs turpināsim pastiprināti sekot līdzi apmeklētāju plūsmai un drošības noteikumu ievērošanai. Tāpat kā līdz šim, apsardzes darbinieki seko līdzi, vai visiem apmeklētājiem ir sejas maska un nepieciešamības gadījumā izsniedz tās bez maksas," pauda Kaktiņa.

Viņa piebilda, ka, rūpējoties par gaisa kvalitāti, ko ieelpo iepirkšanās centra apmeklētāji un darbinieki, Akropoles ventilācijas sistēmas darbojas svaiga gaisa režīmā, kas mazina vīrusa izplatības iespējas. Visos Akropoles liftos ir iebūvētas specializētas gaisu attīrošas iekārtas, kas ir īpaši svarīgi šaurās platībās. Savukārt Akropoles eskalatoros ir iemontēti speciāli rokturu dezinfekcijas mehānismi ar ultravioleto starojumu, kas cīnās ar vīrusiem un baktērijām. Roku dezinfekcijai pie ieejām ir pieejami vairāki bezkontakta roku dezinficēšanas aparāti. Iepirkšanās centrā tiek turpināta arī regulāra saskarsmes virsmu dezinfekcija un citi drošības pasākumi.

Tāpat vairāk nekā 50 veikali un pakalpojumu sniedzēji tirdzniecības centrā Akropole ir pagarinājuši savu darba laiku - darba dienās līdz plkst.22, atsevišķi nomnieki līdz plkst.23.

Tirdzniecības centra Alfa pārstāve Ilze Aizsila aģentūrai LETA pavēstīja, ka patlaban situācija tiek kontrolēta un tirdzniecības centrā Alfa maksimāli noteiktais cilvēku skaits ir normas robežās. Gadījumā, ja apmeklētāju plūsma pietuvināsies maksimāli atļautajam cilvēku daudzumam tirdzniecības centrā, tad tiks piesaistīts apsardzes dienests, kas kontrolēs cilvēku skaitu.

"Cilvēku skaits ir mainīgs, "Alfa" ievēro visas valdības noteiktās prasības, katra tirdzniecības vieta atbild par savu veikalu, savukārt centra apsardze rūpējas par to, lai cilvēki nēsātu sejas maskas. Ja kāds to piemirsis mājās, tad to bez maksas nodrošinām mūsu informācijas centrā. Audio un vizuālā veidā regulāri atgādinām apmeklētājiem par distances un personīgās higiēnas ievērošanu un aicinām cilvēkus būt atbildīgiem, ievērojot noteiktos ierobežojumus," skaidroja Aizsila.

Viņa piebilda, ka tirdzniecības centrā Alfa ir cilvēku skaitītājs, kas atspoguļo, kāds cilvēku daudzums apmeklētāju konkrētajā brīdī uzturas tirdzniecības centrā, līdz ar to ir iespējams izsekot un nokontrolēt cilvēku daudzumu, lai uz katru cilvēku saglabātos 15 kvadrātmetru platība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas