Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielbritānijā izdotas ES vienotā parauga vadītāju apliecības varēs turpināt izmantot arī pēc Brexit

Autovadītāji, kuriem ir derīgas Lielbritānijā izdotas Eiropas Savienības (ES) vienotā parauga vadītāju apliecības, varēs tās turpināt izmantot Latvijā arī pēc 2019. gada 29. marta, neraugoties uz to, vai Lielbritānija izstāsies no ES ar vai bez vienošanās, norādījusi Latvijas vēstniecība Lielbritānijā. Vēstniecībā skaidroja, ka nav nepieciešams iegūt papildu dokumentus.

Uzturoties Latvijā ilgāk par vienu gadu, Lielbritānijas vadītāja apliecība ir jāapmaina pret Latvijas apliecību. Personām, kurām kādreiz jau ir bijusi izsniegta Latvijas vadītāja apliecība, eksāmens nebūs jākārto, savukārt citiem Lielbritānijas autovadītāju apliecību turētājiem apmaiņa pret Latvijas tiesībām notiks pēc sekmīgas vadīšanas eksāmena nokārtošanas.

Lielbritānijā pirms 1990. gada izsniegtās papīra apliecības būtu apmaināmas pret Starptautisko autovadītāja apliecību International Driving Permit, norādīja vēstniecībā.

Arī autovadītāji ar Latvijā izsniegtām derīgām vadītāju apliecībām tās varēs izmantot Lielbritānijā arī pēc 2019. gada 29. marta, neatkarīgi no tā, vai Lielbritānija izstāsies no ES ar vai bez vienošanās.

Latvijas apliecības nomaiņa pret Lielbritānijas apliecībām notiks bez papildu eksāmena. Lielbritānijā dzīvojošie Latvijas pilsoņi varēs lietot derīgās apliecības līdz 70 gadu vecuma sasniegšanai vai trīs gadus pēc ierašanās Lielbritānijā, atkarībā no tā, kurš no nosacījumiem iestājas vēlāk. Pēc šo nosacījumu iestāšanās Latvijas apliecība maināma pret Lielbritānijas vadītāja apliecību.

Savukārt atšķirīgi nosacījumi attieksies uz kravas automašīnu un autobusu vadītāju apliecību turētājiem, kuri jau uzturas vai plāno pastāvīgi uzturēties Lielbritānijā pēc 2019. gada 29. marta. Ja Latvijas apliecības turētājs kārtojis eksāmenu un saņēmis sākotnējo vadītāja apliecību ārpus ES un Eiropas Ekonomiskās Zonas valstīm, apliecības apmaiņa notiks atšķirīgā kārtībā, vēsta Latvijas pārstāvniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas