Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lielupē pie Dubultiem aiztur maluzvejnieku ar 360 metru garu nelegālo tīklu

Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes zvejas kontroles inspektori ceturtdien sadarbībā ar Jūrmalas Valsts policiju aizturēja 1971. gadā dzimušu vīrieti, kurš Lielupē starp Dubultiem un Jandubultiem bija izlicis 6 nelegālos zvejas tīklus 360 metru garumā. 

Pārkāpēja aizturēšanas brīdī tīklos atradās 76 zivis, tajā skaitā 43 vimbas, 16 plauži, 7 zandarti, 4 raudas, 2 laši, 2 brekši, 1 līdaka, 1 līnis, 1 vēdzele un 1 asaris. Visas zivis gājušas bojā un kopā ar pārkāpēja tīkliem un gumijas laivu atsavinātas uz lietas izmeklēšanas brīdi. Aprēķināts, ka maluzvejnieka rīcība nodarījusi 8050 eiro lielus zaudējumus Lielupes zivju resursiem.

Maluzvejnieks aizturēts un nogādās Jūrmalas Valsts policijas iecirknī kriminālprocesa uzsākšanai par Krimināllikuma 110. panta 2. daļu "Zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu bez attiecīgas atļaujas vai saudzēšanas laikā, vai neatļautās vietās, vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem (patvaļīga iegūšana), ja tā izdarīta īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai ar to radīts būtisks kaitējums." Soda mērs par šādu noziedzīgu rīcību paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, vai naudas sodu. Aizturētā persona iepriekš vairākkārt administratīvi sodīta par nelikumīgu zivju ieguvi.

Valsts vides dienests atgādina par lašu un taimiņu rudens zvejas liegumu iekšējos un jūras ūdeņos, jo notiek šo zivju sugu nārsts. Naudas sods fiziskai personai par vienu nelikumīgi iegūtu lasi vai taimiņu Latvijas Republikas ūdeņos ir 143 eiro.

Taču makšķerēšanas popularizēšanas un racionālas zivju resursu izmantošanas nolūkos Daugavā un Buļļupē katram makšķerniekam lomā atļauts paturēt vienu lasi un vienu taimiņu, ja makšķerēšana notiek licencēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas