Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lielveikals par velonovietnē nozagto velosipēdu atbildību neuzņemas

Pagājušajā nedēļā kādu lielveikala Rimi klienti pēc 15 minūšu ilgas iepirkšanās sagaidījis nepatīkams pārsteigums – iznākot no veikala Stirnu ielā, viņa secinājusi, ka velonovietnē pieslēgtais velosipēds ir nozagts. Arī apsargi sievietei nav varējuši palīdzēt un ieteikuši vērsties policijā.

Sanita vēl centusies noskaidrot, vai turpat uzstādītās kameras varētu būt fiksējušas viņas velosipēda zagli, taču izrādījies, ka velosipēdu novietne neietilpst kameru pārredzamības laukā. Par to Sanita ir sašutusi, jo, viņasprāt, arvien vairāk cilvēku pārvietojas ar velosipēdiem un to vajadzētu ņemt vērā arī lieveikaliem.

Par šo velosipēda zādzību Stirnu ielas lielveikalā Rimi preses sekretāre Dace Valnere noteic, ka šajā centrā Rimi ir tikai nomnieks, tāpēc par velonovietni jautājumus aicina uzdot ēkas īpašniekam. Tāpat viņa uzsver, ka arī pašiem pircējiem vajadzētu piedomāt un iespēju robežās parūpēties par savu braucamrīku drošību.

Veloentuziasts Viesturs Silenieks portālam Diena.lv gan saka, ka veikaliem vajadzētu padomāt par to, ka arī riteņbraucēji ir viņu klienti. Cilvēks nāk pie viņiem ciemos, atstāj naudu, taču tai pat laikā šis cilvēks tiek arī apzagts, saka V. Silenieks. "Jautājums, vai viņam rodās labas emocijas pret šo vietu, uz kuru viņš nāk un vai viņš arī turpmāk nāks," pauž V. Silenieks.

Tāpat viņš uzsver, ka uzskats, ka riteņbraucējs ir tas, kuram nav nauda un tāpēc viņš brauc ar velosipēdu, šodien vairs neeksistē. "Ja mēs paskatāmies ikdienā, velobraucējs ir liels kultūras pasākumu patērētājs. Velobraucējs ir aktīvs, visur piedalās, visur ir klāt un visur arī atstāj naudu. Tam nav nekāda sakara ar pirktspēju," stāsta V. Silenieks.

Arī Rimi pārstāve D. Valnere atzīst, ka iedzīvotāji pilsētā daudz aktīvāk nekā pirms pieciem vai desmit gadiem izvēlas pārvietoties ar velosipēdiem un to vērā ņēmis arī Rimi, piemēram, veidojot jauno Rimi tirdzniecības centru Biķernieku ielā.

"Tas pircējiem durvis vēra pagājušonedēļ, tika izveidotas modernas velonovietnes 20 velosipēdiem. Šajās novietnēs velosipēdiem var pieslēgt ne tikai priekšējo riteni, bet arī pašu velosipēda rāmi. Turklāt, velonovietne ir aprīkota ar video novēršanas kamerām," portālam Diena.lv pastāstīja D. Valnere, piebilstot, ka šādas mūsdienīgas velonovietnes ar video novērošanas kamerām arī turpmāk plānots uzstādīt pie jaunatvērtajiem Rimi veikaliem.

Šobrīd, kā to novērojis V. Silenieks, velonovietnes pie Rimi lielveikaliem lielākoties neatbilst riteņu drošai novietošanai. Šobrīd šādās novietnēs iespējams iebraukt tikai ar velosipēda priekšējo ratu, taču tas neatbilst drošības prasībām, jo velosipēdu nepieciešams pieslēgt divās vietās.

V. Silenieks uzsver, ka ne tikai Rimi, bet arī citi lielveikali grēko ar video novērošanas kamerām. Piemēram, velonovietne pie lieveikala Maxima Valdeķu ielā novietota pašā veikala galā, nevis pie skatloga, kur zagļiem būtu grūtāk rosīties. "Pie veikala ir kamera, bet kamera ir vērsta uz veikala ieeju. Būtu iespēja nolikt šo novietni pie durvīm un arī kamera varētu piefiksēt, kas notiek. Bet šis ir piemērs, ka veikali par to nedomā un novietni noliek vienkārši ķeksīša pēc," saka V. Silenieks.

Maxima pārstāvis Ivars Andiņš portālam Diena.lv apgalvoja, ka pie Maxima veikaliem atstāt pieslēgtus velosipēdus varētu būt drošāk, nekā daudzās citās līdzīgās vietās. Viņš to pamatoja ar argumentu, ka kopš šī gada sākuma policija ne reiz nav vērsusies pie Maximas ar lūgumu dalīties videonovērošanas ierakstos un citā informācijā nozagtu velosipēdu dēļ.

Top komentāri

eseses
e
pēdējā rindkopa vinekārši iespārda. :) tas, ka policija lūdz videoierakstu ir formalitāte, kas viņiem ir jādara. man nozaga riteni UV Centrs un zaglis bija skaidri redzams, seja, viss pilnīgi. Zagli nenoķēra. Diemžēl Latvijas policija negrib strādāt efektīvi.
tā vienkārši i!
t
rimi loxi!
jauna riteņa saimniece
j
Manu velosipēdu nozaga pie biroju ēkas. Kamerā viss tika nofilmēts, bet zagli grūti atpazīt saulesbri''lu un cepures dēļ. Krimināllieta ir ierosināta, pagaidām rezultātu nav. Nevajag želot naudu kārt''igiem pieslēdzējiem un pareizi pieslēgt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas