Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietainais trio prezidentūras sākums

1. jūlijā ar svinīgu Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšanu mastā pie Jūrmalas domes ēkas oficiāli atklāta Itālijas-Latvijas-Luksemburgas trio prezidentūra. ES karogs ir Eiropas Komisijas pārstāvniecības dāvana visām Latvijas pašvaldībām, lai sveiktu ar gaidāmo Latvijas prezidentūru ES Padomē, portālu Diena.lv informēja Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātā.

"Šodien kopā ar pieredzējušajām valstīm ES Padomes prezidēšanā Itāliju un Luksemburgu Latvija pirmo reizi uzsāk ES dienaskārtības noteikšanu. Mūsu trio valstu prezidentūras prioritātes ir ekonomiskā izaugsme, digitālās vides radīto priekšrocību izmantošana, nodarbinātība, jo īpaši ņemot vērā augsto bezdarba līmeni ES, sevišķi jauniešu vidū, kā arī ES globālās lomas stiprināšana - trio sadarbībā vienam otru papildinot. Varu apgalvot, Latvija prezidentūrai ES Padomē ir gatava," teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Svinīgajā pasākumā piedalījās arī Itālijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Džovanni Polici, Luksemburgas Lielhercogistes vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis Andrē Flamangs, Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka, Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis un Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (Zaļo un zemnieku savienība).

Jūrmala par svinīgā atklāšanas pasākuma norises vietu izraudzīta tieši tādēļ, ka to jau vairāk nekā 25 gadus vieno cieša kultūras un tūrisma sadarbība ar Itālijas pilsētu Terračīnu. Tieši Itālija 1.jūlijā pārņem prezidējošās valsts pienākumus ES Padomē, un ir pirmā no kopīgā trio, kas pilda šo godpilno pienākumu.

1.jūlijā plkst.19 Berga Bazāra viesnīcas pagalmā par godu trio prezidentūras atklāšanai notiks koncerts, kurā muzikālu priekšnesumu sniegs ansamblis Trio Colorato. Ansamblis izpildīs Latvijas, Luksemburgas, Itālijas un citu valstu komponistu oriģinālkompozīcijas.

Lai svinētu trio prezidentūras sākumu, nedēļā no 1.jūlija galvaspilsētas sabiedriskais transports noformēts ar ES karodziņiem.

2015.gada 1.janvārī Latvija kļūs par prezidējošo valsti ES Padomē, šo pienākumu pārņemot no Itālijas. Trio prezidentūra nozīmē, ka prezidentūra tiek īstenota, sadarbojoties trīs dalībvalstīm, kuras uzņemas prezidentūru viena pēc otras. Šī gada 24.jūnijā ES Vispārējo lietu padome apstiprināja nākamo ES Padomē prezidējošo valstu trio - Itālijas, Latvijas un Luksemburgas - sagatavoto ES Padomes darba programmu 18 mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas