Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietotu automobiļu zīmolu topa līderis joprojām Volkswagen

Lietotu automobiļu zīmolu top 5 saglabājies nemainīgs un tirgus līderis joprojām ir Volkswagen ar 17% tirgus daļu, liecina Auto asociācijas sniegtā informācija.

2014.gadā Volkswagen tirgus daļa bija 18%.

Otrajā vietā pērn ierindojies Volvo ar 14% tirgus daļu, bet trešajā - Audi ar 13% tirgus daļu. Piecinieku noslēdz BMW ar 11% tirgus daļu un Opel ar 9% tirgus daļu.

Tāpat kā gadu iepriekš top 5 zīmoli veido 64% no visa vieglo pasažieru automobiļu tirgus. No modeļiem tāpat kā iepriekš dominē vidējās un lielās klases automobiļi.

Vieglajam komerctransportam izteikti dominē VW ar 32% tirgus daļu. Tālāk seko Renault ar 15% un Mercedes-Benz ar 14%.

Šogad ir reģistrēti arī 123 transportlīdzekļi, kas ir vecāki par 30 gadiem un var pretendēt uz statusu Vēsturisks spēkrats.

2015.gadā ir turpinājusies pozitīva tendence juridiskām personām iegādājoties nedaudz vairāk auto nekā gadu iepriekš. Pagājušajā gadā tādi bija 19% no visiem darījumiem, kamēr gadu iepriekš - 15%, bet vēl pirms gada - tikai 9%.

Juridiskām personām esot ļoti svarīga loma autoparka attīstībā, jo tās iegādājas jaunākus, labākas kvalitātes automobiļus un to izvēle ir daudz racionālāka. Turklāt uzņēmumiem ir svarīgi, lai automobilim būtu saprotami izcelsmes dokumenti, iespējams arī maksājums ar pārskaitījumu, kas viss kopā vairo darījumu caurspīdību.

Kā ziņots, pērn Latvijā pirmo reizi ir reģistrēti 48 853 lietoti auto, kas ir par 2% mazāk nekā gadu iepriekš. Gada otrajā pusē ir novērojams stabils samazinājums vidēji par 5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas