Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lietuvas un Igaunijas akcionāri izteikuši neuzticību Rubesai; Latvijas puse balsojumā atturējusies

Ceturtdien notikušajā Baltijas valstu kopuzņēmuma AS RB Rail akcionāru sapulcē Igaunijas un Lietuvas akcionāri nobalsojuši par uzņēmuma izpilddirektores un valdes priekšsēdētājas Baibas Rubesas atstādināšanu, savukārt Latvijas puses akcionāru pārstāvis, Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) vadītājs Andris Linužs balsojumā atturējās, aģentūrai LETA pastāstīja EDzL pārstāve Rita Voronkova.

Viņa norādīja, ka uzņēmuma padomei šajā jautājumā būs jāpieņem gala lēmums, vadoties pēc akcionāru sapulces lemtā.

Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) aģentūrai LETA norādīja lēmums attiecībā uz valdes priekšsēdētājas amatu vēl jāpieņem uzņēmuma padomei. Šodien notikušajā padomes sēdē, kas jau ir noslēgusies, šis jautājums netika skatīts. Visdrīzāk, par to tiks spriests nākamajā padomes sēdē, kuras sasaukšanas laiks ir padomes vadības ziņā, skaidroja Augulis.

Taujāts par akcionāru no pārējām Baltijas valstīm lēmumu, ministrs norādīja, ka Igaunijas un Lietuvas puses savus lēmumus skaidro ar neapmierinātību ar Rubesas darbu un citādāku redzējumu par uzņēmuma darbību.

Vaicāts par tālāko rīcību un uzņēmuma tālāko pārvaldību, ministrs pieļāva iespēju, ka ar šo situāciju saistītie jautājumi varētu tikt apspriesti Baltijas valstu valdības vadītāju līmenī. Taujāts, vai Rubesas atstādināšanas gadījumā tiks meklēts jauns vadītājs, ministrs skaidroja, ka vadītāja atstādināšana ir precedents un šādā situācijā uzņēmumam būtu jālemj, vai to turpināt vadīt esošajiem trīs valdes locekļiem vai meklēt jaunu vadītāju.

Kā vēstīts, Lietuvas ziņu aģentūra BNS, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem ceturtdienas vakarā vēstīja, ka RB Rail akcionāri izteikuši neuzticību Rubesai. Pēc avotu teiktā, "visu pušu vadītāju" un uzņēmuma vadītājas viedokļi atšķīrušies.

Pati Rubesa BNS sacījusi, ka nezina, kāds lēmums pieņemts akcionāru sapulcē, un tas būtu jākomentē uzņēmumiem Lietuvos geležinkeliai vai Rail Baltica statyba.

"Man nav komentāru, un es nezinu, kas noticis akcionāru sapulcē. Es tur nebiju," viņa sacījusi.

Baiba Rubesa par RB Rail valdes priekšsēdētāju ievēlēta 2015.gada oktobrī.

RB Rail akcionāri ir uzņēmumi Lietuvos geležinkeliai, Eiropas Dzelzceļa Līnijas un Rail Baltic Estonia.

pievienota 3-5.rindkopa

Top komentāri

Augulis ir no ZZS
A
Kāpēc Latvijas puse balsojumā atturējusies? Latvijai vairs nav nekādu interešu šajā uzņēmumā, savējos atdod saplosīšanai?
apturēsim Kremļa aģentus!
a
Projekts ir ļoti nozīmīgs Baltijas valstīm. Ja par tā vadītāju sazin kādā veidā nokļuvusi apšaubāmas reputācijas persona, kura jau ar pirmajiem soļiem cenšas izšķiest projektam paredzēto naudu, tad jādomā, ka Rubesu kāds šajā amatā iebīdījis ar mērķi projektu nogremdēt. Jādomā, ka interesents nav tālu jāmeklē, tā ir Putina Krievija un skaidrs, ka Rubesa slepus pārstāv Kremļa intereses. To netieši apliecina šeit komentāros trakojošais Kremļa trollis, kurš neveiksmīgi mēģina uzdoties par lielāku latvieti, kā visi latvieši kopā ņemti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas