Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Līgatnes un Rīgas pašvaldības sāk cīņu par to, kura turpmāk nodarbinās Velgu Vītolu

Pēc medijos izskanējušajām ziņām par ilggadējās Līgatnes dabas taku zvērkopes Velgas Vītolas atlaišanu, Rīgas un Līgatnes pašvaldības sākušas cīņu par to, kura turpmāk nodarbinās tautā iemīļoto "lāču mammu".

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) lūdzis pašvaldības pārvaldībā esošo Rīgas Zooloģisko dārzu izteikt V.Vītolai darba piedāvājumu, uz ko sociālās mikroblogošanas vietnē Twitter asi reaģējis Līgatnes pašvaldības vadītājs Ainārs Šteins (Vienotība), rakstot: "šādi atklājas Saskaņas centra īstā seja - uz cilvēka nelaimes rēķina celt politisko reitingu. Ameriks var nomierināties, Velgai Vītolai būs labs darbs Līgatnē."

Sazvanīts, politiķis portālam Diena.lv norādīja, ka ir 100% pārliecināts, ka, zinot V.Vītolas spējas, profesionalitāti un nenoliedzami plašo atpazīstamību, Līgatnē viņai noteikti būs darbs.

"Es nedomāju, ka šis ir īstais brīdis, kad Amerikam vajadzētu celt politisko reitingu uz konkrētā cilvēka nelaimes rēķina. Pazīstot Velgu Vītolu, ir skaidrs, ka veselības problēmu dēļ cilvēks nevar piecas dienas nedēļā izbraukāt uz Rīgu. Pats esmu braukājis un zinu, ko tas nozīmē. Amerika piedāvājums ir utopisks."

A.Šteins sarunā ar portālu Diena.lv izteica pārliecību, ka V.Vītolas darbs arī turpmāk būs saistīts ar dzīvniekiem un Līgatnes dabas takām.

Diena.lv jau rakstīja, ka Rīgas vicemērs A.Ameriks ticies ar Rīgas zooloģiskā vadītāju Rolandu Greiziņu un lūdzis izteikt priekšlikumu V.Vītolai un vēl kādam darbiniekam, kurš Zooloģiskajā dārzā noderētu kā pieredzējis speciālists, izteikt darba piedāvājumu.

Ja V.Vītola piekristu šim piedāvājumam, viņa turpmāk varētu rūpēties par Rīgas lāčiem. A.Ameriks izteica cerību, ka lāču kopējai neradīsies pārāk lieli sarežģījumi ikdienā mērot ceļu uz Rīgu no mājām Līgatnē.

Jau ziņots, ka Dabas aizsardzības pārvalde (DAP), kas 15.decembrī pārņēma Līgatnes dabas taku (LDT) apsaimniekošanu, dabas takās veido jaunu, profesionālu darbinieku komandu, tādēļ iepriekš dabas takās strādājušie zvērkopji, tostarp ilggadējā zvērkope, "lāču mamma" V.Vītola, nav atkārtoti pieņemti darbā.

Līdz šā gada 15.decembrim LDT apsaimniekoja Gaujas nacionālā parka fonds (GNP fonds), kas arī bija pieņēmis darbā sešus LDT darbiniekus, bet līdz ar apsaimniekošanas līguma pārtraukšanu fondam vairs nav bijis darba, ko piedāvāt līdzšinējiem LDT darbiniekiem, un darba līgumi pārtraukti.

Šajā gadā GNP fonds darbā pieņēma jauno LDT vadītāju Sigitu Šulcu, ar kuru pašlaik līgumu par darba turpināšanu dabas takās noslēgusi DAP.

Iepriekš LDT strādāja trīs zvērkopji, bet pašlaik DAP darbā pieņēmusi divus zvērkopjus, kuriem ir atbilstoša profesionālā izglītība un pieredze dzīvnieku kopšanā un aprūpē.

DAP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Rita Jakovļeva pauda viedokli, ka GNP fondam Līgatnes dabas taku apsaimniekošanas laikā pietrūcis atbildības sajūtas, - "darbus varēja darīt atbildīgāk un profesionālāk", tādēļ pašlaik, DAP pārņemot dzīvnieku aprūpi un uzturēšanu, tiek veidota jauna, zinoša, profesionāla darbinieku komanda - zvērkopji ar profesionālu izglītību un pieredzi zvēru kopšanā.

No darba LDT atbrīvotā zvērkope V.Vītola savā profilā portālā draugiem.lv paudusi nožēlu, ka pēc 32 gadu darba LDT viņa atzīta par nevajadzīgu Līgatnes dzīvniekiem un viņai liegts par tiem turpmāk rūpēties. "Man ir paziņots, ka arī man darba vairs pie dzīvniekiem nebūs, - te nāks citi cilvēki ar savādāku domāšanu un mana pieredze vairs nav vajadzīga," pārdomās dalās V.Vītola.

V.Vītola raksta, ka ir "izmesti" visi pieci cilvēki, kuri gadiem strādājuši LDT. "Man gribas teikt, ka mūsu nu jau bijušajā kolektīvā katrs darbinieks zināja savu darbību visās krīzes situācijās - pateicoties garos gados uzkrātajai pieredzei. Tagad visu šo cilvēku pieredze un zināšanas ir izrādījušās nevajadzīgas," raksta V.Vītola.

R.Jakovļeva aģentūrai LETA gan norādīja, ka DAP arī nākotnē vēlētos sadarboties ar V.Vītolu. "Cik zināms, Velgas Vītolas veselības stāvoklis pašlaik neatļauj viņai pilnvērtīgi strādāt par zvērkopi, taču tiklīdz tas būs iespējams, DAP diskutēs par kopīgu sadarbību ar Velgu, lai izmantotu viņas nenovērtējamās zināšanas, - Velgas padomi un pieredze LDT būs nepieciešami arī nākotnē."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas