Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

LIKTA apzina uzņēmēju gatavību pielāgot sava biznesa IT sistēmas pārejai uz eiro

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) uzsāk uzņēmēju aptauju, lai noskaidrotu privātā sektora gatavību informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmu pielāgošanai darbam ar eiro, portālu Diena.lv informēja LIKTA.

Ikviens uzņēmums, kas, darbojoties jebkurā tautsaimniecības nozarē, ikdienā izmanto IT sistēmas, tiek aicināts piedalīties un izteikt savu viedokli aptaujā Vai Tava uzņēmuma IT sistēma ir gatava eiro?, kas noritēs divas nedēļas.

Aptauja tiek rīkota ar mērķi, pirmkārt, noteikt, cik daudz Latvijas uzņēmumu ir uzsākuši IT sistēmu pielāgošanu pārejai uz jauno valūtu, un, otrkārt, apzināt biznesa sektorā strādājošo izpratni par eiro pārejas procesa organizēšanu un specifiku. LIKTA vēlas uzzināt, vai uzņēmumos ir apzinātas visas IT sistēmas (piemēram, grāmatvedības sistēmas, klientu apkalpošanas sistēmas u.c.), kurās veicamas izmaiņas; vai ir noteikts veicamo izmaiņu apjoms katrai IT sistēmai; vai nepieciešamo izmaiņu veikšanai ir paredzēti budžeta līdzekļi; vai ir paredzēta modificēto un/vai jauno IT sistēmu testēšana, kā arī citi jautājumi.

"Šobrīd daudzos Latvijas lielākajos uzņēmumos jau ilgāku laiku norit aktīvs darbs pie IT sistēmu modifikācijām, taču mazāk ir pieejama informācija par situāciju vidējās un mazajās kompānijās, no kurām, iespējams, daudzas tehnisko pāreju ir atstājušas uz pēdējo brīdi. Tas var radīt zināmas problēmas ne tikai pašiem uzņēmumiem, bet arī to klientiem un sadarbības partneriem. Tieši tādēļ LIKTA kā vadošā nozares asociācija ir uzsākusi uzņēmēju aptauju, lai uzzinātu, kāda šobrīd ir patiesā uzņēmumu gatavības stadija," sacīja LIKTA pārstāve Signe Bāliņa.

Uzņēmēju aptauja Vai Tava uzņēmuma IT sistēma ir gatava eiro? notiks sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), kā arī citām nozares organizācijām. Izteikt viedokli būs iespējams no šī gada 10.jūlija līdz 24.jūlijam, aizpildot anketu internetā.

"Neskatoties uz to, ka Latvijas IT uzņēmumu kapacitāte un resursi ir pietiekami, lai nodrošinātu eiro ieviešanu un atbalstu klientiem, tomēr nesavlaicīga procesa plānošana var radīt situāciju, kad pieprasījums pēc IT izstrādātāju pakalpojumiem pārsniedz attiecīgā brīža piedāvājumu. Turklāt šādā gadījumā uzņēmumiem var nākties rēķināties ar papildus izmaksām, jo var pieaugt pakalpojumu cena par darba veikšanu īsākā termiņā un ārpus darba laika. Plānošanā būtiski ir arī paredzēt laiku IT sistēmu testēšanai, kā ietvaros būtu jāpārbauda gan funkcionalitāte, gan veiktspēja un lietojamība. Uzņēmumu uzrunāšana ir mūsu visu - gan par eiro ieviešanu atbildīgo valsts institūciju, gan pašvaldību un nozares pārstāvju - kopīgs uzdevums. Iespējams, apsvēršanas vērts tāpat būtu priekšlikums uzņēmējus uzrunāt arī caur valsts pasūtīto eiro informēšanas kampaņu," norāda S. Bāliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līderība pozitīvā nozīmē ir ārkārtīgi svarīga

Par to, kādēļ sestdien jāpieceļas un jāaiziet nobalsot par personībām, kas iespējami efektīvāk spēs pārstāvēt Latvijas intereses Eiropā, vēsturnieku Gati Krūmiņu intervē Agnese Margēviča

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas