Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lindermans ap 20 cilvēkiem sniedzis informāciju par pievienošanos Austrumukrainas separātistiem

No Latvijas Austrumukrainas separātistu pusē pašlaik varētu karot apmēram desmit cilvēku, aģentūrai LETA sacīja Latvijas prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans.

Viņš apmēram 20 cilvēkiem ir sniedzis informāciju par iespējām pievienoties Austrumukrainas seperātistiem. Kā skaidro Lindermans, viņš nezinot nevienu Latvijas likumu, kas aizliegtu tā rīkoties. Runa esot par informācijas sniegšanu, kas ir pieejama arī internetā.

Publiskajā telpā parādījusies informācija, ka separātistu rindās karo dažādu valstu pilsoņi, tostarp arī no Latvijas pilsētas Ludzas.  

Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma ziņoja, ka Ukrainā separātistu pusē karo arī Vjasoks jeb īstajā vārdā Valentīns Miļutins un Sedoi jeb Vjačeslavs Visockis no Ludzas. Miļutins esot saistīts ar bijušo nacionālboļševiku līderi, aktīvistu Lindermanu.

Lindermans aģentūrai LETA apstiprināja, ka Milutins un Visockis ir viņa paziņas, kuriem arī viņš esot sniedzis minēto informāciju. Viņš gan nezinot, kā abiem Austrukukrainā iet, jo neesot kontaktu ar Lugansku. Taujāts, vai līdzīgu palīdzību viņš sniegtu arī cilvēkiem Latvijā, ja mūsu valsts nonāktu līdzīgā situācijā, Lindermans atbildēja, ka neesot runa par vēršanos pret valsti. Cilvēki dodas uz Austrumukrainu, lai "palīdzētu cīņā pret Ukrainas "huntu"", norādīja aktīvists.

Kā ziņoja Panorāma, Miļutins un Visockis 2001.gadā absolvējuši Ludzas 2.vidusskolu, kur, kā atceras pedagogi, uzrādījuši viduvējas sekmes. Tomēr abiem bijusi laba fiziskā sagatavotība.

Gan Visockis, gan Miļutins jau vairākus gadus nedzīvo Ludzā - Visockis, kurš esot studējis Latvijas Universitātē, pārcēlies uz Ozolniekiem, bet Miļutins - uz Rīgu.

Vairāki Ludzas 2.vidusskolas skolotāji pauž vilšanos par abu vīriešu izvēli iestāties separātistu rindās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas