Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lindermans cer uz 300 000 balsotājiem "par", sola cīņu turpināt ar jaunām akcijām

Referenduma par krievu valodu kā otro valsts valodu iniciators Vladimirs Lindermans cer uz 300 000 balsotāju "par" un sola cīņu turpināt ar jaunām akcijām.

Lindermans aģentūrai LETA sacīja, ka valodas jautājums ir "ļoti ass" un to apliecinot arī augstā iedzīvotāju aktivitāte, - cilvēki šodien balsojot gan par, gan pret. Viņam cilvēki arī ziņojot, ka liela aktivitāte šodien vērojama arī Latgalē.

Esot skaidrs, ka "pret" būs vairāk un tas bijis skaidrs jau pašā sākumā, tomēr referenduma iniciatoru interesējot, lai krievvalodīgie beidzot apzinātos, cik viņu ir daudz, un Lindermans cer, ka šodien "par" nobalsos līdz 300 000 cilvēki. Tad viņš uzskatītu, ka sākotnējie mērķi ir sasniegti.

Lindermans arī apliecināja, ka cīņa par vienādām tiesībām turpināsies. Par konkrētiem plāniem pagaidām runāt esot pāragri, tomēr skaidrs, ka referenduma dati "tiks rādīti Eiropai", jo, ja Daugavpilī puse būs nobalsojusi par krievu valodu kā otro valsts valodu, būs ļoti grūti paskaidrot, kāpēc krievu valodai šajā pilsētā nav nekāda statusa, norādīja aktīvists.

Viņš arī sola, ka cīņa līdz vienādu tiesību panākšanai tiks turpināta arī Latvijā, jo tikšot rīkotas demonstrācijas un citas aktivitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas