Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lindermans varētu kandidēt Rīgas pašvaldības vēlēšanās

Biedrības Dzimtā valoda līderis Vladimirs Lindermans vēlas panākt, lai tiesā jau šogad izskata apelācijas lietu saistībā ar viņa naturalizāciju, kas pavērtu iespēju kandidēt pašvaldību vēlēšanās.

Lindermans pastāstīja, ka Administratīvā apgabaltiesa strīdu ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, kas atteikusi izskatīt viņa naturalizācijas iesniegumu, apelācijas kārtībā plāno skatīt tikai 2013.gada 10.aprīlī. Līdz ar to viņš nevarētu pagūt naturalizēties un kandidēt nākamā gada pašvaldību vēlēšanās.

"Tāpēc vēlos, lai tiesvedība notiktu jau šogad. Patlaban mana juriste gatavo pieteikumu tiesai, lai pārceltu lietas izskatīšanas datumu," sacīja Lindermans. Viņš atzina – ja savlaicīgi iegūs pilsonību, visticamāk, kandidēs Rīgas domes vēlēšanās.

Plānots, ka aprīlī notiks kongress, kurā lems par Lindermana partijas 13.janvāra kustība un Osipova partijas apvienošanos jaunā politiskā apvienībā. "Jebkurā gadījumā – izdosies vai neizdosies man tikt pie pilsonības – mūsu politiskā apvienība piedalīsies 2013.gada pašvaldību vēlēšanās," uzsvēra Lindermans.

Jau ziņots, ka Lindermans ilgstoši cīnās par iespējām naturalizēties. 2010.gada vasarā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) nolēma atteikt izskatīt Lindermana naturalizācijas iesniegumu. Lindermans to pārvaldē apstrīdēja, taču tā atstāja negrozītu sākotnējo lēmumu.

Tad Latvijā dzimušais un latviešu valodu labi protošais Lindermans vērsās Administratīvajā rajona tiesā, kuras lēmums Lindermanam bija labvēlīgs. Taču PMLP tiesas lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā apgabaltiesā.

Arī viņa domubiedrs – "Dzimtās valodas" pārstāvis un Osipova partijas vadītājs Jevgēnijs Osipovs – šovasar gatavojas kārtot naturalizācijas eksāmenu, lai iegūtu Latvijas pilsonību. Osipovs iepriekš pastāstīja, ka eksāmens viņam jākārto 4.jūnijā.

Osipovs beidzot nolēmis naturalizēties, jo pilsonības neesamība traucējot nodarboties ar politiku. Osipovs pieļāva, ka pēc Latvijas pilsonības iegūšanas viņš piedalīsies Saeimas vēlēšanās.
Pilsonības likums paredz, ka Latvijas pilsonības iegūšanai naturalizācijas kārtībā pilsonības pretendentiem ir jānokārto latviešu valodas prasmes pārbaude un Latvijas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaude.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas