Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

LM: Ģimenes valsts pabalsta saņēmēju skaits turpinās samazināties

Valdība vienojusies par 4,5 miljonu latu samazinājumu ģimenes valsts pabalsta izmaksai 2012.gadā, ņemot vērā Labklājības ministrijas (LM) precizēto iespējamo ģimenes valsts pabalsta saņēmēju skaitu, kas turpina samazināties, portālu Diena.lv informēja LM pārstāve Marika Kupče.

Pērn vidēji mēnesī faktiskais ģimenes valsts pabalstu saņēma 357 710 bērni. Šogad ir plānots, ka pabalstu saņems 329 561 bērns. Ņemot vērā iepriekšminētos rādītājus, LM precizējusi iespējamo ģimenes valsts pabalsta saņēmēju skaitu 2012.gadam - 309 768 bērni. Līdz ar to iespējams iegūt 4,5 miljonu latu ietaupījumu 2012.gadā.

LM uzsvēra, ka straujo ģimenes valsts pabalsta saņēmēju skaita samazinājumu ietekmējuši gan demogrāfijas rādītāji – dzimušo bērnu skaita samazināšanās, gan emigrācija, gan tas, ka aizvien vairāk bērnu neturpina mācības pēc 9.klases.

Pēc statistikas datiem bērnu skaits, par kuriem maksā ģimenes valsts pabalstu, 2009.gadā samazinājies par 2,3%, pērn - par 5,2%, savukārt šogad sagaidāms, ka bērnu skaits samazināsies par 7,9%, 2012.gadā - par 6%.

LM atgādināja, ka sākotnēji 2012.gada budžetā ģimenes valsts pabalsta izmaksai tika plānoti 11,7 miljoni lati, ar uzdevumu, ka LM 2012.gada laikā veiks šī pabalsta reformu. Tomēr, strādājot pie 2012.gada budžeta, valdība nolēma, ka 2012.gadā ģimenes valsts pabalstu turpina izmaksāt esošā apmērā. Līdz ar to, lai to nodrošinātu, valdība papildus piešķīra 17, 9 miljonus latus. Kopumā 2012.gadā pabalsta izmaksai nepieciešami 29, 7 miljoni lati.

Pabalstu piešķir par katru bērnu, kas ir vecumā no viena gada līdz 15 gadiem, vai ir vecāks par 15 gadiem, mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā. Šādā gadījumā pabalstu piešķir uz laiku, kamēr bērns apmeklē izglītības iestādi, bet ne ilgāk kā līdz dienai, kad viņš sasniedz 19 gadu vecumu vai stājas laulībā. Apmērs par katru bērnu ir astoņi lati mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas