Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

LM ierosinājusi vēl vairākas disciplinārlietas pret SIVA vadību

Labklājības ministrija (LM) ierosinājusi jaunas disciplinārlietas pret Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktori Regīnu Simsoni, kura uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināta, un viņas vietnieci Ingrīdu Misūnu, kura šobrīd pilda arī direktores pienākumus, aģentūru LETA informēja LM Komunikācijas departamenta vadītāja Marika Kupče.

Disciplinārlietas ierosinātas, balstoties uz Valsts kontroles (VK) atzinumu par konstatētajiem pārkāpumiem aģentūrā, skaidroja Kupče.

Konstatējot jaunus tiesību normu pārkāpumus, vakar, 6.decembrī, ierosinātas disciplinārlietas pret Simsoni un Misūnu par iespējamu pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu, kā rezultātā valstij nodarīts būtisks mantisks zaudējums.

Vienlaikus, LM nolēmusi apvienot 26.oktobrī un 6.decembrī ierosinātās disciplinārlietas Simsoni vienā disciplinārlietā un pagarināt tās izmeklēšanas termiņu līdz 2013.gada 6.februārim.

Tāpat vienā disciplinārlietā apvienotas 6.novembrī un 6.decembrī ierosinātās disciplinārlietas pret Misūnu, un arī tās izmeklēšanas termiņš pagarināts līdz 2013.gada 6.februārim.

Vienlaikus LM ir arī pieprasījusi Simsonei un Misūnai līdz 20.decembrim sniegt paskaidrojumus par konstatēto tiesību normu pārkāpumiem, tai skaitā iesniegt dokumentus, kas apliecina paskaidrojumos norādīto argumentu, faktu un apstākļu patiesumu.

LM joprojām turpina arī iepriekš ierosināto disciplinārlietu izmeklēšanu pret pārējiem SIVA darbiniekiem. Kopumā disciplinārlietas ierosinātas pret deviņām SIVA amatpersonām - Simsoni, Misūnu, kā arī pret SIVA Rehabilitācijas pakalpojumu nodaļas vadītāju, pieciem administratoriem un Klientu apkalpošanas vadītāju par amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu saistībā ar kases čeku anulēšanu.

Tāpat turpinās arī LM oktobra beigās sāktās pārbaudes SIVA par 2012.gadā un 2010.gadā veikto kases darījumu pārbaudi un pārbaudi par iepirkumu procedūru ievērošanu un dokumentu noformēšanu, ko plānots noslēgt šā gada beigās.

LETA jau ziņoja, ka 2011.gada laikā SIVA izsisti un anulēti čeki par aģentūras pakalpojumiem 306 350 latu apmērā. Tāpat atklāts, ka notikusi vairāku dokumentu viltošana saistībā ar jau iepriekš sāktu disciplinārlietu pret kādu SIVA darbinieci par 13 000 latu izzagšanu no aģentūras kases.

Publiskoti arī VK veiktās revīzijas secinājumi, kuros norādīts, ka SIVA nav sniegusi visu tai zināmo informāciju par neatbilstībām ieņēmumu uzskaitē, kā arī ir sagrozīti dati dokumentos un grāmatvedības ierakstos, lai slēptu naudas līdzekļu zādzību. VK konstatējusi arī citus ilgstošus, klajus finanšu un tiesību normu pārkāpumus aģentūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas