Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LM maksātnespējas procesa dēļ - vismaz 1000 bezdarbnieku

Metālapstrādes uzņēmuma Liepājas metalurgs (LM) maksātnespējas pasludināšana ir vienīgā izeja no pašreizējās situācijas, kad uzņēmums stagnē akcionāru destruktīvās rīcības dēļ. To Dienai apliecināja gan uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers, gan Kreditoru kluba pārstāvis Kārlis Krastiņš (Prudentia), gan Liepājas mērs Uldis Sesks. Uzņēmuma maksātnespējas pieteikums tiks iesniegts tiesā jau 4. novembrī, un tiesai tas jāizskata divu nedēļu laikā.

Pats sāpīgākais maksātnespējas procesa gadījumā ir neizbēgamā darbinieku atlaišana. Pašlaik uzņēmumā strādā ap 2000 darbinieku. Velmers norādīja, ka visus darbiniekus paturēt neizdosies, viņš gan atturējās minēt, cik darbinieku būtu jāatlaiž. Atklātāks bija LM arodbiedrības vadītājs Jānis Grava, kurš Dienai prognozēja, ka tiks atlaisti vismaz 1000 darbinieku.

"LM maksātnespējas process ir izeja visiem, izņemot darbiniekus. Tā kā uzņēmums ir dīkstāvē, atlaišanas pabalsti, kā arī kompensācijas par neizmantoto atvaļinājumu tiks aprēķinātas no minimālās algas. Darbinieki noteikti būs zaudētāji." Grava norādīja, ka vidējā alga uzņēmumā līdz dīkstāvei, kas sākās aprīlī, bija 595 lati, pēc tam tā strauji saruka. Līdz ar to tie strādājošie, kuri no uzņēmuma aizgāja līdz šā gada aprīlim, saņem daudz lielāku bezdarbnieku pabalstu nekā tie, kuriem būs jāaiziet novembrī.

Visu rakstu Maksātnespēja - vienīgā izeja lasiet pirmdienas, 4.novembra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas