Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

LM nākamā gada budžets tiek plānots par 22,4 miljoniem eiro lielāks nekā šogad

Labklājības ministrijas (LM) budžets nākamgad tiek plānots par 22,4 miljoniem eiro lielāks nekā šogad, un kopumā tas būs 608,8 miljonu eiro liels, šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā stāstīja ministrijas pārstāvji.

Lielāko daļu no 608,8 miljonu eiro budžeta sastāda valsts sociālie pabalsti, izdienas pensijas un piemaksas pie invaliditātes pensijām - 445,2 miljoni eiro, kas ir par 700 000 eiro vairāk nekā šogad.

67,8 miljoni eiro paredzēti sociālai aprūpei, sociālajai un profesionālajai rehabilitācijai, kā arī programmai bērnu un ģimenes stāvokļu uzlabošanai. Savukārt 48,1 miljons eiro paredzēts dažādu projektu īstenošanai.

Plānots, ka nākamgad pieaugs arī valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta izdevumi. Plānots, ka dažādiem pabalstiem un pensijām nākamgad tērēs 2,42 miljardus eiro, kas ir par 177 miljoniem eiro vairāk nekā šogad. Visvairāk naudas jeb 1,76 miljardi eiro paredzēti valsts pensijām, 595,7 miljoni eiro - invaliditātes, maternitātes un slimību pabalstiem, bet 157,8 miljoni eiro ir nodarbinātības speciālais budžets.

Ministrijas darbinieki arī stāstīja par nozares nākamā gada prioritātēm, piemēram, ārpusģimenes aprūpes sistēmas attīstību, atbalstu ģimenēm ar bērniem, pensiju kapitāla pārrēķināšanu, aktīvās darba politikas pasākumiem, invaliditātes noteikšanas un pakalpojumu pilnveidi personām ar invaliditāti, sociālo pakalpojumu kvalitātes un pieejamības uzlabošanu, kā arī darba samaksas jautājumu nozarē strādājošajiem.

Piemēram, tika atgādināts, ka no nākamā gada pieaugs ģimenes valsts pabalsts par ceturto un nākamajiem bērniem no 34,14 eiro līdz 50,07 eiro, kā arī pieaugs atbalsts apgādnieka zaudējuma gadījumā. Savukārt pensiju indeksācijai nākamā gada 1.oktobrī paredzēti 17,1 miljons eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas