Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LNT: ABLV Bank līdz mēneša beigām atlaidīs 250 darbiniekus

Pašlikvidācijai nolemtā ABLV Banka līdz aprīļa beigām plāno pārtraukt darba attiecības ar 250 darbiniekiem, piektdien vēstīja telekanāls LNT.

ABLV Banka, kuras aktīva darbība pēc ASV paustajām aizdomām par finanšu noziegumiem un naudas atmazgāšanu faktiski tika apturēta februāra vidū, kopš marta sākuma šķīrās no dažiem desmitiem darbinieku, bet tikai šobrīd notiek visaktīvākā darba attiecību pārtraukšana ar lielu daļu darbinieku.

Bankas pārstāvis Artūrs Eglītis LNT Dienas ziņām teica, ka darba attiecības tiek pārtrauktas ar IT, grāmatvedības speciālistiem, risku analītiķiem, administratīvās pārvaldes, produktu attīstības mārketinga darbiniekiem, privātbaņķieriem, to asistentiem.

“Esam nule kā apstiprinājuši bankas jauno struktūru, kas ir daudz vienkāršotāka, lai mēs maksimāli efektīvi varētu pildīt funkcijas pašlikvidācijas procesā, līdz ar to diemžēl mums šobrīd ir jāpārtrauc darba attiecības ar aptuveni 250 darbiniekiem”, LNT Dienas ziņām teica Eglītis.

Bankā darbu turpinās nedaudz vairāk nekā 400 darbinieku, tomēr līdz gada beigām darba attiecības tiks pārtrauktas ar vēl vairākiem desmitiem darbinieku, atlaišanas pabalstos kopumā izmaksājot ap 3 miljoniem eiro. Finanšu iestādē paliks tie, kuri būs nepieciešami bankas pašlikvidācijas procesā. Finanšu un kapitāla tirgus komisija lēmumu par ABLV Bankas pašlikvidāciju varētu pieņemt šī mēneša laikā.

Top komentāri

Neslāvs
N
Nu re, būs kas zemenes lasa !
Onslow
O
atlaidīs ar 5-10 tūkst kompensācijām un ar pieredzi strādāt ar ZKoreju un NVS valstelēm pieņems jebkurā citā bankā....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas