Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LNT: FKTK uzskata, ka ABLV pašlikvidācijas procesu kavē Kontroles dienests

Viens no būtiskiem iemesliem, kāpēc kavējās pašlikvidācijas procesā esošās ABLV bankas lielo kreditoru naudas izcelsmes pārbaudes metodoloģijas apstiprināšana, ir Kontroles dienesta vēlme tajā iekļaut iespēju piekļūt bankas vēsturiskajiem datiem, tai skaitā slēgtajiem un tukšiem kontiem, tā LNT ziņām teica Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Pēters Putniņš.

“Iedziļināšanās pagātnē, lai varbūt konstatēt lielākas grupas vai vāktu pierādījumus, piemēram, iespējamiem kriminālprocesiem, bet tas nav banku uzrauga profils,” tā skaidro Pēteris Putniņš. Viņaprāt tas esot finanšu izlūkošanas jautājums, bet banku uzraugi nemaz neesot trenēti tāda rakstura pārbaudēm, līdz ar to arī ABLV bankas pašreizējo lielo noguldījumu izmaksu gadījumus, pēc Putniņa domām, tam nevajadzētu skart.

Tomēr, respektējot Ministru prezidenta nostāju, ka ir jābūt izpildītam absolūti visam, ko pieprasa Kontroles dienests, FKTK tagad ir uzrunājis bankas likvidatorus, lai tie nāk klajā ar apliecinājumu, ka informācija arī par ABLV bankā slēgtajiem kontiem būtu pieejama un šādi apliecinājumi varētu tikt doti jau šonedēļ. “Burtiski šajās dienās, burtiski varbūt pat šodien jau metodoloģija tiks nosūtīta kontroles dienestam atkārtoti, mēs esam vēl ņēmuši vērā virkni Kontroles dienesta vēlmes. Manuprāt, nekādu šķēršļu, piemēram, nākamajā finanšu sektora attīstības padomes sēdē, kas plānota uz 20. februāri, cik es zinu, mēs noteikti no savas puses esam gatavi pāriet jau praktiskā darbā,”tā saka FKTK vadītājs.

Tikmēr Kontroles dienesta vadītāja Ilze Znotiņa LNT atzina, ka FKTK piedāvātā metodoloģija šodien vēl nav saņemta, līdz ar to viņa vēl nevarēja pateikt, vai banku uzrauga jaunais piedāvājums apmierinās Kontroles dienesta vēlmes. Abu institūciju pārstāvji plāno rīt tikties un kopumā darīs visu, lai iekļautos premjera noteiktajos termiņos.

Top komentāri

VVZ
V
Gan Kontroles dienests, gan fuktuks katrs pārstāv kāda intereses, un tās nav valsts intereses. Vismaz šīs valsts intereses tās nav.
Džeims H.
D
Kontroles dienesta vēlme tajā iekļaut iespēju piekļūt bankas vēsturiskajiem datiem ir pilnībā atbalstāma, bet nav saprotams, kāpēc FKTK vadītājam ar traģisma pilno vaiga groimasi, tāda prasība šķiet absurda. Vienmēr tagadne sākas pagātnē!
Imants
I
Izskatās, ka ASV ir dota komanda iznīcināt ABLV banku un latviešu kranči mēles izkāruši cenšas izpildīt pavēli. Bet, kur ir konkrētas apsūdzības - no kuriem kontiem uz kurieni ir pastrādāts noziegums. Kontroles dienesta vadītājai vajadzētu atcerēties, kādu valsti viņa pārstāv. ASV finanšu struktūras viņu sakošlās un izšpļaus, kā sapuvušu plūmi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas