Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LNT: Rāvim piemērots statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā par kukuļošanu lielā apmērā, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, SIA Skonto būve bijušajam valdes priekšsēdētājam Guntim Rāvim KNAB piemērojis statusu - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess, vēsta LNT ziņas.

KNAB vakar veica vairākas kratīšanas, nopratināšanas, izņemšanas būvniecības nozares uzņēmumos. Tai skaitā no pulksten pustrijiem dienā līdz pat deviņiem vakarā KNAB un pēc tam Konkurences padomes pārstāvji iztaujāja Rāvi, kuram KNAB piemērojis statusu - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess, LNT Ziņām atklāja Rāvja advokāts Dmitrijs Skačkovs. "Tas ir vieglākais no iespējamiem, ja tā varētu teikt. Vainīgs viņš, protams, nav un, protams, mēs nedrīkstam izpaust nopratināšanas saturu. Izskanējušas vairākas fantastiskas un savstarpēji izslēdzošas versijas, kas jau vien liecina par to, ka pieņēmumi par iespējamu noziedzīgu nodarījumu ir nepamatoti," tā advokāts. 

Skačkovs uzteica KNAB korekto attieksmi pratināšanas laikā, bet kritizēja Konkurences padomes pārstāvjus un norādīja, ka apsver iespēju vērsties par to vakardienas rīcību. "Uzdot bez jebkādas vajadzības jautājumus astoņos vakarā tādus, kurus tikpat labi varētu uzdot desmitos no rīta, saņemot tieši tādas pašas atbildes - tas, manuprāt, vērtējams kā cietsirdīga un pazemojoša attieksme, kā mēģinājums izmantot personas nogurumu, lai ievāktu ziņas, kuras pēc tam pret personu tiks izmantotas. Šādas metodes demokrātiskā valstī nav pieļaujamas un šādiem Konkurences padomes darbiniekiem nav tiesību saņemt algas no Latvijas nodokļu maksātāju kabatām. Ir jāatlaiž no darba," uzskata Skačkovs.

Savukārt runājot par Konkurences padomes aizdomām par karteļa veidošanu, Rāvja pārstāvis norādīja, ka šādas vienošanās, pat ja tiktu veidotas, būtu neefektīvas, ņemot vērā, ka iepirkumos var piedalīties kompānijas arī no ārvalstīm. Tikmēr Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama LNT skaidroja, ka šobrīd vienā tās rosinātajā lietā apvienotas epizodes par vairākiem karteļiem, kurus dažādās kombinācijās veidojuši vismaz desmit vadošie būvnieki. "Tātad, iespējams, šādi karteļi notikuši, jau tas ir graujoši. Vai tur vienojušās desmit vai vienojušies vienā gadījumā divas, citā gadījumā - trīs, tam pat nav īsti nozīmes. Tas norāda uz to, ka sabiedrībā attiecībā uz iepirkumiem ir kaut kāda slimība ievazājusies un šo slimību sauc, ja mēs to veicam kopā ar KNAB, tad tas ir karteļa korupcijas sērga, kas ir kaut kādā veidā, iespējams, ļoti izplatīta," norādīja Konkurences padomes vadītāja.

Top komentāri

varbūt tomēr
v
Ak, tad beidzot Āfrikas zvēru slakteris un pašpasludinātais Latvijas prezidenta amata kandidāts nokļūst par savām darbībām uz pareizā ceļa.
F
F
Kāpēc šo te piderasu nevar vienkārši dirsā izpist?
MS
M
Kāda iemesla dēļ advokāts jau pratināšanas uzsākšanas procesā apgalvo-saprotams,ka vainīgs viņš nav!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas