Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Londonas traģēdijas ietekmē visā Latvijā pārbaudīs daudzdzīvokļu namu ugunsdrošību

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izlases kārtībā organizēs ugunsdrošības pārbaudes dzīvojamās mājās, reaģējot uz jūnija vidū Londonas daudzdzīvokļu nama Grenfell Tower traģisko ugunsgrēku, un to, ka Latvijā liela daļa ugunsgrēku izceļas tieši daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.

Ugunsdrošības pārbaužu laikā izlases kārtībā tiks apzinātas tās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kurām veikta siltināšana. Tāpat ugunsdrošības pārbaužu laikā tiks pievērsta uzmanība, vai iedzīvotāji ir iepazīstināti ar daudzīvokļu dzīvojamo māju ugunsdrošības instrukciju, un ēkas ugunsaizsardzības sistēmu darbspējai un evakuācijas ceļu atbilstībai, piemēram, vai gaiteņos un kāpņu telpās nav novietoti materiāli un priekšmeti, vai durvis uz kāpņu telpām ir brīvi atveramas un tās ir aprīkotas ar pašaizvēršanas mehānismiem, atklāto zonu uz dūmaizsargātām kāpņu telpām iestiklošanai un tamlīdzīgi.

Pārbaudes izlases kārtībā izvēlētos dzīvokļu namos visā Latvijā notiks līdz 15. septembrim, īpašu uzmanību pievēršot nesen siltinātajām ēkām.

Rīgas pilsētā tiks pārbaudītas 12 stāvu un augstākas daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. Toties pārējās republikas pilsētās (Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī) – sešstāvu un augstākas ēkas. Savukārt, novados – izlases kārtībā ugunsdrošības pārbaudes tiks veiktas trīsstāvu un vairāk stāvu ēkās.

VUGD aicina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldniekus brīvprātīgi pieteikt ugunsdrošības pārbaužu veikšanu to apsaimniekošanā esošajās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. Informāciju par ugunsdrošības pārbaužu veikšanu var nosūtīt attiecīgajā teritorijā esošajai VUGD struktūrvienībai vai arī VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldei uz e-pastu: [email protected].

Top komentāri

branmajors Papirkins
b
un no dzīvokļiem ar gāzes pavārdiem izmest tvaika nosūcejus , jo ir ir iespējama gāzes sapumpēšana dzīvokļos , ja kāds aizmieg , bet uz plīts vārāas piena zupa , kura var izkūsāt un gāzes liesmu noslāpēt, bet nosūcējs to gruž ventilācijā , no kuras piepumpē kaimiņu dzīvokļus ar gāzi , kaimiņš neko nenojauš , aizpīpo un sekcija uziet gaisā
Peteris
P
Latvija jau visu dara ka papagaili vai merkaki, noskatas kas notiek citur un tad spej kaut ko tikai parveidot vai nedaudz uzlabot. Kapec pedejso 27. gadus par Latvijas valsts prezidentiem, ministriem, deputatiem, ieredniem, valsts iestazu vaditajiem ir vieni stulbi merkaki, neizglitoti, neapzinigi radijumi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas