Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

LPS vadībā sola izmaiņas, bet Jaunsleinis paliks priekšsēža amatā

Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) arī pēc 9. augustā paredzētā organizācijas kongresa varētu vadīt Andris Jaunsleinis. Viņam alternatīvu kandidātu neredz pat kritiskāk noskaņotie pašvaldību vadītāji. Taču novadu deleģētā priekšsēdētāja vietnieka amatā Ogres novada mēru Edvīnu Bartkēviču (Ogres novadam) varētu nomainīt Auces novada priekšsēdētājs Gints Kaminskis (ZZS).

Viņa vadītajā Auces pašvaldībā notiks arī LPS kongress. Tā norises vieta noteikta, izlozējot vienu no diviem pretendentiem - pie sevis vietējos līderus bija pieteicies uzņemt arī Aizkraukles novads.

LPS vadību pārvēl vienu reizi četros gados pēc kārtējām pašvaldību vēlēšanām. Līdz ar priekšsēdētāju jāpārvēl arī vietnieki. Vienu deleģē lielo pilsētu pašvaldības, kuras jau nolēmušas atkārtoti izvirzīt Jelgavas mēru Andri Rāviņu (ZZS). Novadu vadītāji par savu kandidātu vietnieka amatam lems piektdien. Ir zināms, ka no ZZS ievēlētie mēri plāno izvirzīt Auces mēru G. Kaminski. Viņu atbalsta arī vietējie līderi, kas pārstāv Reģionu aliansi, apstiprināja tās priekšsēdis un Babītes novada vadītājs Andrejs Ence, kurš teica: "Cik zinu, par viņu balsos visa Kurzeme." G. Kaminskis ir no nelielo novadu grupas, kuru pārstāvji kongresā būs vairākumā. Savukārt E. Bartkēvičs vada novadu, kas izveidots ap bijušo rajona centra pilsētu un ietilpst tā dēvētajā attīstības centru modelī 9 plus 21, kam būs priekšrocības ES fondu līdzekļu sadalē. Novadiem, kas palikuši ārpus šī modeļa, nav mazsvarīgi nodrošināt savu interešu pārstāvniecību LPS vadībā.

Apes novada priekšsēde Astrīda Harju (Vienotība) piederību vienai pašvaldību grupai minēja kā būtisku iemeslu, kāpēc atbalstīs G. Kaminski. E. Bartkēvičs, lūgts vērtēt gaidāmo konkurenci, sacīja: "Gints bija valdē. Es nebūt neuzskatu, ka man jāsēž uz visiem krēsliem. Novadā arī daudz darba. Pat ļoti daudz." Taču cilvēku, kuru ievēlēs par vietnieku, E. Bartkēvičs aicinātu pārstāvēt visu - kā lielo, tā ne tik lielo - novadu intereses. G. Kaminskis pats līdz vēlēšanām nevēlējās izteikties par kandidēšanu uz šo posteni, kas pirms LPS kongresa radījis lielāku interesi nekā LPS priekšsēža vēlēšanas.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas