Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

LTAB: Neapzinīgākie ir 19 līdz 27 gadus veci BMW īpašnieki

Neapzinīgākie auto īpašnieki ir 19 - 27 gadus veci cilvēki, kuri pārvietojas ar ar pelēku vai melnu BMW markas automašīnu, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistika.

LTAB pārstāvis Gints Lazdiņš skaidroja, ka neapzinīgā auto īpašnieka tops veidots, atlasot to neapdrošināto auto īpašnieku, kuri braucot bez OCTA, ir izraisījuši ceļu satiksmes negadījumu, datus un segmentējot tos pēc vecuma, dzīves vietas, transportlīdzekļa izlaiduma gada, krāsas un markas.

Topa otro pozīciju ieņem Volvo markas automašīnas, bet trešajā vietā ierindojies Opel. Savukārt apzinīgākie ir Ford un Mercedes Benz autoīpašnieki.

“Tā kā neapdrošinātu auto marku skaits ir saistīts arī ar konkrētā auto modeļa popularitāti un pārdošanas apjomu, būtisks raksturlielums ir īpašnieka attieksme pret apdrošināšanu un konkrētas auto markas izraisīto ceļu satiksmes negadījumu skaits,” skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics. Viņš gan piebilda, ka daļa no autoīpašniekiem vai vadītājiem ar neapdrošinātu auto ceļu satiksmē piedalās apzināti, cerot, ka ceļu policija viņus neapstādinās un nepārbaudīs, aizmirstot, ka pateicoties vienotai datubāzei, ceļu policija OCTA esamību var pārbaudīt arī neapturot transportlīdzekli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas