Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

LTV: Legālo narkotiku problēma aizvien nekontrolējamāka

Vīrietis stāsta, ka "spaisam" esot dažādas stipruma pakāpes. Pēc lietošanas apmēram 20 līdz 30 minūtes viss ir ļoti labi. "Taču, kad iziet, tad ir vāks. Man vairs nav vajadzīgs ne dators, ne kas cits. Man atkal jābrauc pēc "spaisa" un nav svarīgi, cik tobrīd rāda pulkstenis. No rīta, dienā, naktī, jebkurā laikā, kad vajag, tad jābrauc!" stāstījis Jurijs. Viņš dienā izpīpējot divus gramus, kas izmaksā vismaz 17 eiro - vairāk nekā 500 eiro mēnesī.
Tā dēvēto "legālo narkotiku" lietotāji kļūst aizvien agresīvāki un nekontrolējamāki, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums de facto.

Aizvien biežāk pēc "legālo narkotiku" lietošanas jaunieši nonāk slimnīcu uzņemšanas nodaļās. Tie, kuriem sākas niknuma lēkmes vai halucinācijas, tālāk tiek nosūtīti uz Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centru, kur raidījums saticis vienu no "spaisa" lietotājiem Juriju (vārds mainīts). Viņš stāsta, ka "spaisu" lietojot pusgadu un esot pamatīgi sabojājis nervu sistēmu.

Runājot par veselību, Jurijs atzīst, ka "nervu sistēma sabrūk acu priekšā. Ja es šobrīd būtu bez zālēm, jūs ar mani nemaz nevarētu parunāt. Es pasūtītu jūs "pāris māju tālāk" vai sadauzītu jūsu kameru. Tāds ir efekts - vārdos neaprakstāms niknums un naids. Ja nav "spaisa", tad man ir ļoti slikti. Sākas panika. Tad kaut kur jāatrod nauda, lai dabūtu iepakojumu un varētu uzpīpēt. Tāda ir katra diena."

Pie kādas "legālo narkotiku" bodītes de facto sastapa bijušo narkomānu. Edgars un viņa draugi pīpējuši "spaisu" vairāk nekā pusotru gadu. Edgars nonācis slimnīcā. Tagad viņš šos tirgoņus vaino savas veselības sabeigšanā.

Raidījumā bija redzami kadri, kā Edgars paņem miskastes konteinerus un izgāza tos pie bodītes. Edgars teica, ka tādējādi vēršoties pret augu maisījumu tirgotājiem un cer tādā veidā pievērst vienaudžu uzmanību. Šis vērojums gan uzskatāmi pierāda, ka cīņa ar "legālo narkotiku" tirgoņiem iziet ārpus kontroles - vielu lietotāji to izplatību cenšas apturēt ar drūmu agresiju.

Raidījums tāpat vēsta, ka arī Saeimai joprojām neizdodas par "legālo narkotiku" izplatīšanu noteikt kriminālsodu un arī policija "vienu soli" atpaliek no tirgoņiem.

Pašlaik trūkstot politiskās gribas, lai "legālo narkotiku" tirdzniecības kriminalizēšanu izdalītu no politiski jūtīgā likumprojekta un bodītes beidzot slēgtu. Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins (Vienotība) atzinis, ka nav iespējams "katram atsevišķam priekšlikumam taisīt atsevišķu likumprojektu".

Deputāts paudis - problēma ir, ka dažiem cilvēkiem šķiet nepieņemama viena no daudzām normām un viņi bremzē visu likumprojektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas