Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LTV: Ar Meroni saistīta kompānija iesūdz tiesā valdību

Ar advokātu no Šveices Rūdolfu Meroni saistīta kompānija Media Support nav mierā ar Latvijas valdības tai noteikto aizliegumu pirkt Radio SWH akcijas. Media Support iesūdzējusi Ministru kabinetu tiesā, noskaidrojis LTV raidījums de facto. Valdība vēl nav paspējusi noformēt savu pozīciju tiesā, taču koalīcijas partijas KPV LV līderis Artuss Kaimiņš kopā ar Media Support vadītāju nesen apmeklējis koncertu.

Pāris dienas pirms pilnvaru beigām Māra Kučinska valdība izdeva rīkojumu, ka kompānija Media Support nedrīkst iegūt izšķirošu ietekmi radio SWH. Radiostacija atzīta par nacionālajai drošībai nozīmīgu. Bet valsts drošības iestādes uzskatījušas, ka darījuma pieļaušana radītu riskus nacionālajai drošībai.

Bijušais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atklājis, ka valdības lēmums bija vienbalsīgs. Taču iemesli tik turēti noslēpumā. Drošības iestāžu atzinumi ir padarīti par valsts noslēpumu. de facto zināms, ka valdības ieskatā Radio SWH pircējs sniedzis nepatiesu informāciju.

Radio SWH akciju tīkotāja Media Support valdības lēmumu apstrīdējusi, uzskatot valdības apgalvojumus par nepatiesiem un nepamatotiem. Administratīvā apgabaltiesa ierosinājusi lietu un gaida valdības paskaidrojumus.  

Ar problēmu tagad jātiek galā Krišjāņa Kariņa (JV) Ministru kabinetam. Valdība bija plānojusi šonedēļ pamatot nostāju, kādēļ Media Support pieteikums tiesā ir noraidāms, taču to neizdarīja.

Par jautājumu atbildīgais ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) pēc sēdes skaidroja, ka jautājums atlikts. Valsts drošības dienests un Satversmes aizsardzības birojs nebija pievienojuši visu informāciju, jo vairākiem ministriem aizvien nav pielaides darbam ar valsts noslēpumu. Tāda nav arī pašam Nemiro. Tādēļ viņš nespēj paskaidrot, kāpēc Media Support nedrīkst pirkt Radio SWH.

Jautājums ieplānots valdības otrdienas sēdes darba kārtībā.

Kamēr valdībai jāformulē pozīcija tiesas prāvai, KPV LV līderis Kaimiņš ar radio pircēja Media Support vadītāju Aivaru Gobiņu kopā apmeklējis koncertu. Abi nofotografēti uz Arēna Rīga balkona un ložā. 

Kaimiņš skaidro, ka 8.martā devās uz koncertu ar savu draudzeni un draugu Gobiņu. Runājuši par koncertu un, iespējams, arī par ēdienu, bet ne par Radio SWH darījumu. "Par SWH man nav vispār nekāda sapratne, ko jūs savā pielādētajā jautājumā gribat no manis dabūt ārā," sacīja deputāts.

Aivars Gobiņš ieņem nozīmīgus amatus Ventspils tranzīta uzņēmumos, kurus kontrolē advokāts no Šveices Meroni, kuram prokuratūras uzdevumā jāpieskata, iespējams, Aivaram Lembergam slēpti piederošā manta. 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā tiek veikta izmeklēšana, kurā viens no virzieniem ir naudas darījumi starp Meroni pārvaldītajiem uzņēmumiem un politiķi Artusu Kaimiņu. Par Kaimiņa un Gobiņa attiecībām šogad demonstratīvi devās liecināt arī bijušais Kaimiņa sabiedrotais Aldis Gobzems.

Savukārt Valsts policija izmeklē iespējamu piesavināšanos vienā no Meroni kontrolētajiem uzņēmumiem.

Kaimiņš de facto apgalvoja, ka Radio SWH jautājumu ar valdības ministriem no savas partijas nav pārrunājis. Ekonomikas ministrs Nemiro sacīja, ka pagaidām nav bijušas indikācijas, ka kāds no ministriem gribētu mainīt valdības noraidošo pozīciju Radio SWH pārdošanā.

Media Support komentāru par vēršanos tiesā nesniedza.

Top komentāri

Rudi
R
Ārzemju avantūrists kurš kļuvis par oligarhu LV ar prokuratūras atbalstu. Greizo spoguļu valsts :)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas