Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints
Pa labi - Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs

Lukjanovs: Krievijas un Latvijas attiecībās gaidāms atkusnis

Krievijas un Latvijas attiecības nevar saglabāties sasaluma līmenī, tajās ir gaidāms atkusnis, uzskata jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs.

Lukjanovs šodien tikās ar Saeimas priekšsēdētāja vietnieku Gundaru Daudzi (ZZS). Pēc tikšanās, lūgts raksturot abu valstu attiecības, vēstnieks žurnālistiem teica, ka šodien ir Valentīndiena un "visam jābūt pareizos toņos". Viņš arī piebilda, ka "ir februāra vidus un garantēti pienāks pavasaris".

Taujāts, vai tas nozīmē, ka viņš sagaida atkusni abu valstu attiecībās, Lukjanovs teica - kad attiecības nonāk noteiktā līmenī pēc temperatūras, tad tām nav citu alternatīvu kā tikai uzlaboties. Lūgts komentēt, vai divpusējās attiecības nevar saglabāties tādā pašā līmenī, vēstnieks atbildēja: "Sasalumā? Nezinu, pat saldētā zivs vairs nav zivs."

Pēc viņa teiktā, arī sarunas laikā ar Daudzi viņš norādījis uz dažādām tendencēm, kas liecina par pozitīvu virzību šajā jomā. Viņš sacīja, ka nevar izbeigt kontaktus starp cilvēkiem vai savstarpējās biznesa intereses.

"Mēs esam kaimiņi, mēs nevaram "mainīt dzīvokli", jūs neaizbrauksiet uz Seišelu salām, bet mums, ņemot vērā mūsu teritoriju, vispār nav citas vietas, kur varētu "pārvākties"," turpināja Lujanovs. Viņš piebilda - Krievijā saka, ka labs kaimiņš ir pat labāk nekā radinieks.

"Tātad noteiktā ziņā mēs pat esam nolemti sadarbībai un miermīlīgai līdzpastāvēšanai," teica Krievijas vēstnieks, mudinot meklēt tos jautājumus, kuros starp abām valstīm nav sistēmisku pretrunu.

Lukjanovs teica, ka viņa, tāpat kā jebkura vēstnieka, galvenā funkcija ir uzlabot valstu divpusējās attiecības. Vēstnieks uzsvēra, ka viņam jāmēģina tas sasniegt, jo tas viņa pārstāvētās valsts interesēs, kā arī Latvijas interesēs. Viņš piebilda, - ja neticētu, ka tas iespējams, šo uzdevumu neuzņemtos.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) iepriekš pauda, ka netiksies ar Lukjanovu, jo viņai šodien paredzēta tikšanās ar Ukrainas vēstnieku Jevhenu Perebijni. "Es varu tikai nožēlot, ka nesatiku tik jauku dāmu," komentēja Lukjanovs.

Vēstnieks bija ieradies parlamentā iepazīšanās vizītē.

Top komentāri

Kims
K
Kad naks pavasaris tad lauka bus atkusnis, tikai idiotam tas nav saprotams. Kas attiecas uz Latvijas in Krievijas attiecibam tad attiecibas normalizesies tikai dad kad Krieviju vadis ne cekists, nacists, bet gan izglitots, kulturals, citu tautu naciju cienoss cilveks. Putlers ir krievu nacistu, cekistu etalons un mezonigie, neizglitotie krievi so cekistu, nacistu Putleri dievina...
zvirbulēns
z
Krievijas Federācija, kas PSRS juridiskā mantiniece, ir gatava visaugstākajā līmenī atvainoties Latvijas tautai par komunistu genocīdu un okupaciju? Tā gatava izmaksāt Latvijai kompensāciju? Dīvains tas svešzemju vīrs, jo neko par tādiem KF nolūkiem nav gadījies dzirdēt!
Bet, Putins būs jāpakar ...
B
Bet, Putins būs jāpakar Sarkanajā laukumā !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas