Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LVC: 64% valsts galveno autoceļu ir labā tehniskā stāvoklī

Pēc 2018. gadā veiktajiem remontdarbiem valsts autoceļu tīklā 64,1 % galveno autoceļu ir labā un teicamā tehniskajā stāvoklī. Visi valsts galvenie autoceļi ir ar asfaltbetona segumu. 10,3 % valsts galveno autoceļu ir apmierinošā stāvoklī un vēl 25,6 % – sliktā tehniskā stāvoklī, portālu Diena.lv informēja VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Uz valsts reģionālajiem autoceļiem 34,6% autoceļu ar asfalta segumu ir teicamā un labā stāvoklī, 22,6% tehniskais stāvoklis ir apmierinošs, bet 42,8% - slikts un ļoti slikts. Uz grants seguma reģionālajiem autoceļiem 6,6% ir labā stāvoklī, 47,8% - apmierinošā un 45,6% - sliktā stāvoklī.

Uz valsts vietējiem autoceļiem 31,6% autoceļu ar asfalta segumu ir teicamā un labā stāvoklī, 26,3% tehniskais stāvoklis ir apmierinošs, bet 42,1% - slikts un ļoti slikts. Uz grants seguma vietējiem autoceļiem 6,1% ir labā stāvoklī, 47,4% - apmierinošā un 46,5% - sliktā stāvoklī.

Lai veiktu nepieciešamos darbus valsts autoceļu tīklā, katru gadu ir nepieciešami 636 miljoni eiro, norāda LVC. Jau vairāk nekā 25 gadus valsts autoceļu tīkls tiek uzturēts nepietiekama finansējuma apstākļos, tāpēc ir izveidojies neizdarīto darbu deficīts 4 miljardu eiro apmērā. Kā sekas liela daļa valsts pārziņā esošo autoceļu ir sliktā un ļoti sliktā tehniskajā stāvoklī.

Kopumā šajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā (2014.-2020. gadam) Kohēzijas fonda (KF) līdzfinansējums valsts autoceļiem bija 256,9 miljoni eiro, bet no ERAF – 277 miljoni eiro. Šogad tiks uzsākti divi pēdējie šī plānošanas perioda projekti ar KF un ERAF līdzfinansējumu – Vidzemes šosejas Sēnītes posma rekonstrukcija un reģionālā autoceļa Ventspils – Kuldīga – Saldus (P108) posms.

Būvdarbus Sēnītes posmā uz Vidzemes šosejas (A2) veiks piegādātāju apvienība Binders un ACB. Līgums paredz Vidzemes šosejas posma no Garkalnes līdz Sēnītei (25,50.-39,40. km) abu brauktuvju un Valmieras šosejas (A3) posma no Sēnītes līdz tiltam pār Gauju (0,00.-1,65. km) segas pārbūvi. Būvdarbu līgumcena ir 38,5 miljoni eiro (ar PVN) un tie tiks finansēti gan no ES Kohēzijas fonda, gan no valsts budžeta apakšprogrammas Valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana un citām valsts budžeta programmām. Būvdarbu posmā ir divas brauktuves ar divām joslām katrā virzienā un deviņi satiksmes pārvadi Sēnītes mezglā un viens pie Vangažiem. Tiltam pār Gauju (uz A3) tiks mainīts asfaltbetona segums.

Savukārt pēdējais šī plānošanas perioda iepirkums ar ERAF līdzfinansējumu vēl nav noslēdzies. Tie autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) pārbūves darbi posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām (3,93.-24,60. km). Šajā posmā vietām paredz pilnībā nomainīt ceļa segas pamata slāņus, vietām tos pastiprināt, kā arī uzklāt divas kārtas asfalta. Tiks uzlabota arī ūdens novades sistēma un atjaunotas sabiedriskā transporta pieturvietas.

Top komentāri

Rusins
R
Tikai idioti, debili kretini var atlauties remontet grants celus ar garanti un tos neparklat ar asfaltbetonu. Latvija, gribetos domat, ka ir 21.gs, ka vispar vel var runat par kaut kadu grants celu atjaunosanu? Visi grants celi sogad ir japarbuve un janoklaj ar asfaltbetonu un ieguveji bus visi ka so celu izmantotaji, ta so celu remontetaji un iesaupis vairak ka 70% naudas, laika gaita, celu remontiem. Tikai zagli, banditi, korumpanti atbalsts Latvija uzturet grants celus. Neviena ES valsti nav tik daudz grants celu, cik to ir Latvija, nemot vera, ka Latvija ir pundurvalsts pec apmeriem un savas butibas, pec valsts parvaldes stila. Vai kads ir Vacija, Francija, Zviedrija, Danija, Norvegija, Solija.....redzjis us so dienu kaut vienu grants celu? Ne, jo tur tadas kroplibas nevar atrast ka Latvanijas karaliste, kura ir Baltijas tigeris, tuvak ka Sveice, maza Pariz.....reali ir nesakopta sudu bedre ar zagliem, korupantiem vadiba.
Smieklīgi
S
Tiešām? tad jau laikam, ka paši nav pa Latviju braukuši!
Arnis
A
Cik % no Latvijas autoceļiem ir valsts galvenie autoceļi? Atbildi gaidu no LVC!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas