Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LVC plāno rekordlielu darbu apjomu uz grants autoceļiem

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) šā gada galvenais uzdevums - organizēt rekordlielu darbu apjomu uz autoceļiem ar grants segumu, ieguldot vietējās nozīmes autoceļos lielākās investīcijas kopš Latvijas neatkarības, tiekoties ar LVC vadību, norādīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Ministrs tikās ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Jāni Langi un valdes locekļiem Edgaru Strodu un Mārtiņu Lazdovski, lai pirms jaunās būvniecības sezonas sākuma pārrunātu uzņēmuma darbības pērnā gada rezultātus un šā gada plānus.

"Esam gatavi uzsākt jauno būvniecības sezonu tiklīdz to atļaus laika apstākļi. Darbi varēs uzsākties tajos objektos, kur būvniecība sākta pērn, kā arī daudziem jaunajiem objektiem. Esam gatavi arī apjomīgajiem darbiem uz vietējiem autoceļiem," informēja Lange.  

Viņš pastāstīja, ka, lai realizētu visus plānotos darbus uz vietējās nozīmes autoceļiem, ir noslēgta vispārīgā vienošanās par bitumenu saistītu segumu (asfalts vai melnais segums) atjaunošanu un virsmas apstrādi. Tās ietvaros 2018. gadā darbi notiks  20 objektos. Tāpat parakstīšanas stadijā ir arī vispārīgā vienošanās par nesaistītu minerālmateriālu segumu (grants) atjaunošanas darbiem. Šīs vienošanās ietvaros  2018. gadā plānots veikt darbus vēl  36 objektos. Līdz 20.martam ir arī izsludināti iepirkumi darbiem vēl 88 objektos. 

Ministrs un LVC vadība apsprieda arī aktuālo situāciju uz grants autoceļiem, kur līdz ar atkusni vietām iestājas šķīdonis un tiek ieviesti masas ierobežojumi. Patlaban tādi ierobežojumi ir ieviesti 103 grants autoceļu posmos. Lielā grants autoceļu īpatsvara dēļ pavasara šķīdonis skar daudzus iedzīvotājus reģionos.

"Vietējās nozīmes autoceļi ar grants segumu daudzviet ir sliktā stāvoklī, jo vairāk nekā 20 gadus tajos praktiski nekas netika ieguldīts. Lai labotu izveidojušos situāciju, pērn pieņēmām politisku lēmumu - ieguldīt visus papildu pieejamos līdzekļus tieši vietējās nozīmes autoceļos. Šogad tie būs vairāk kā 30 miljoni, sakārtosim ap 400 kilometriem grants autoceļu. Nākamā gada pavasaris šiem posmiem jau vairs nebūs tāds bieds, kā ierasti," teica Augulis.

Šogad valsts autoceļu tīklā plānoti vēsturiski apjomīgākie grants autoceļu remontdarbi, tiem ir novirzīti 34,8 miljoni eiro. Kopumā šogad valsts autoceļu tīklā plānoti darbi 152 objektos, no tiem 26 būs finansēti no Eiropas Savienības (ES) fondiem, bet 126 – no valsts budžeta. Dažādu veidu darbi plānoti 1200 kilometros valsts autoceļu.  

Kā katru gadu, LVC nodrošinās kvalitātes uzraudzību un kontroli visos būvniecības objektos valsts autoceļu tīklā. 2017. gadā valsts autoceļu tīkla būvniecības objektos veiktās kvalitātes pārbaudes un testi liecina, ka būvdarbu kvalitāte uzlabojas, īpaši tas attiecas uz asfaltbetona kvalitāti. Lielākā daļā gadījumu, kad tomēr tiek atklātas neatbilstības, tās tiek novērsts būvniecības procesā, tomēr ir gadījumi, kad ir jālabo defekti jau pilnībā izbūvētos objektos - šos darbu būvnieki apmaksā no saviem līdzekļiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas