Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LVC šogad veikuši vairāk nekā 20 000 ceļu kvalitātes testu; neatbilstība prasībām mazāk nekā 5% gadījumu

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) šogad līdz 18.decembrim veikusi jau 21 761 dažādas autoceļu būvdarbos izmantojamo materiālu un izbūvētā seguma paraugu kvalitātes pārbaudi, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kopumā šogad testēts 4491 paraugs. Mērījumi veikti 7288 kilometros.

Kā skaidro LVC, vienam paraugam var tikt veiktas vairākas dažādas pārbaudes atbilstoši pasūtītāja noteiktajām prasībām. Piemēram: blīvums, poru saturs un citas prasības, līdz ar to noņemto paraugu skaits ir 4491, bet testu vai pārbaužu skaits 21 761.

Neatbilstība prasībām ir fiksēta mazāk nekā 5% gadījumu no visiem, un neatbilstību gadījumos būvniekiem ir pienākums veikt labojumus par saviem līdzekļiem.

Laboratorija izsniedz rezultātus attiecīgā projekta vadītājiem, kuri novērtē, vai saņemtie rezultāti atbilst projekta prasībām vai nē.

LVC šogad veikuši viskozo un šķidro bitumenu, minerālmateriālu paraugu, karstā asfaltbetona maisījuma paraugu, kā arī bitumena emulsiju testēšanu.

Autoceļu remontdarbu sezonas laikā nepārtraukti notiek gan plānotās, gan neplānotās autoceļu objektu apsekošanas, skaidro uzņēmumā.

Būvdarbu noslēguma kompleksajās pārbaudēs tiek veikti asfaltbetona seguma līdzenuma un saķeres mērījumi, kā arī izdarīti urbumi, kas ļauj novērtēt asfalta kārtu biezumu. Nosaka arī ar gaisu pildīto poru saturu un izturību pret paliekošajām deformācijām.

Testu rezultāti tiek nosūtīti attiecīgo būvdarbu projektu vadītājiem, kuri salīdzina tos ar projektā paredzētajām prasībām un parametriem. Neatbilstību gadījumos būvniekiem ir pienākums veikt labojumus par saviem līdzekļiem.

Visas kvalitātes pārbaudes veic LVC Autoceļu kompetences centra sertificēti speciālisti. Visas pārbaudes tiek veiktas anonīmi, speciālistiem nezinot par to, no kādiem objektiem nākuši konkrēti paraugi. Tādā veidā tiek nodrošināta neatkarīga kvalitātes kontrole.

Kā ziņots iepriekš, Satiksmes ministrijas pārstāvji norādījuši, ka turpmāk uzmanība tiks pievērsta ceļu kvalitātes kontrolei. Būvnieki arī šim aspektam ir pievērsuši uzmanību - samazinās nekvalitatīvu gadījumu skaits - mazāk par 5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas