Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LVĢMC ģeologi piedalās starptautiskā projektā par Baltijas jūru

Šobrīd norisinās Eiropas Jūras novērojumu un datu tīkla (EMODnet) projekta trešā kārta (2017.-2019. gadam), kurā piedalās arī valsts SIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Projekta galvenais mērķis ir publicēt seismiskos un urbumu datus, metadatus un jūras ģeoloģiskos datus par Baltijas jūru mērogā 1:100 000 vai vēl detalizētāk ikvienam interesantam, portālu _Diena.lv) informēja LVĢMC pārstāvji.

LVĢMC ir viens no projekta EMODnet-Geology partneriem, kas ir iesaistījies kopš projekta sagatavošanas kārtas (no 2009.gada) un sniedz datus par Baltijas jūras baseina ģeoloģiju Latvijas teritoriālajā zonā.

Eiropas Jūras novērojumu un datu tīkls (EMODnet) ir izveidots ar mērķi apkopot un harmonizēt Eiropas jūru ģeoloģijas, ķīmijas, bioloģijas, fizikas, batimetrijas, jūras biotopu, cilvēka darbības un piekrastes kartēšanas datus, izveidojot vienotu Eiropas jūru digitālo karti. Projekta ietvaros ir izveidota interneta vietne, kur apkopotie dati ir pieejami ikvienam lietotājam: http://www.emodnet.eu/geoviewer/#!/

Projekta EMODnet-Geology sagatavošanas un otrajā kārtā LVĢMC ģeologi sagatavoja Baltijas jūras baseina Latvijas teritoriālās zonas nogulumu karti, kvartāra nogulumu karti, pamatiežu karti un derīgo izrakteņu karti mērogā 1:1 000 000 un 1:250 000.

Vairāk informācijas EMODnet-Geology projekta portālā: http://www.emodnet-geology.eu/ Projektu finansē – Mazo un vidējo uzņēmumu izpildaģentūra/Eiropas Komisija (EASME/EC).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas