Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Madonas novadā plāno izveidot Baltijā pirmo starptautisko miesassargu skolu

Madonas novada dome piekritusi kādas privātpersonas iniciatīvai novadā izveidot Baltijā pirmo starptautisko miesassargu skolu, aģentūru LETA informēja Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters (Vienotība).

Kā atklāja Ceļapīters, persona bija noskatījusi Madonas novada Mārcienas pagastā - pamestā bijušās karabāzes teritorijā - ēku, kas nebija pieprasīta. Tur arī skola bāzēsies, un tā būs viena no mācību vietām. Tiks izmantota arī daudzveidīgā Madonas novada infrastruktūra - privātās šautuves, pašvaldības sporta centra elektronisko mērķu šautuve, Smeceres sila atpūtas, biatlona un slēpošanas bāze u.t.t.

"Piedāvājums mums ir pietiekami plašs šāda tipa apmācībām. Uz savstarpējās vienošanās pamata tiks izmantoti gan pašvaldības, gan privātie objekti. Doma ir tāda, ka te būs cilvēki gan no Latvijas, gan citām valstīm, kas brauks šeit apgūt iemaņas, dzīvos novada viesnīcās, apmācību laikā darbosies mūsu teritorijā. Tas būs ieguvums arī uzņēmējiem," uzskata priekšsēdētājs.

Madonas novads izvēlēts gan uzņēmēju un pašvaldības attieksmes un pretimnākšanas dēļ, gan arī tāpēc, ka novadā ir koncentrēta infrastruktūra, tas atrodas pietiekami zaļā teritorijā. "Man šķiet, ka cilvēkiem, kas te brauc un mācās, ir jābūt nost no virmojošām dzīves aktivitātēm, kas pieejamas galvaspilsētā. Bieži vien šādi kursi tiek realizēti tur, kur cilvēkus netraucēs un viņi varēs nodoties tikai apmācībām," vērtē Ceļapīters.

Idejas iniciators viens šo projektu nerealizēs, viņam vajadzēs izmantot vietējos pakalpojumus - gan ēdināšanas un izmitināšanas, gan šautuvju un instruktoru, kas jau atrodas uz vietas.

Pašvaldībā šis projekts būs kā vēl viena aktivitāte, kas zināmā mērā palīdzēs arī uzņēmējdarbībai, jo tie cilvēki, kas brauks mācīties, nebūs vietējie, izmantos viesnīcu, ēdināšanas pakalpojumus.

"Miesassargu skola būs arī nebijusi, neordināra uzņēmējdarbības forma novadā, kas ienāk mūsu teritorijā."

Ceļapīters gan nezināja, kad skolu plānots atvērt. Skolā būšot dažādas programmas ar dažādu apmācāmo skaitu - būs tādas, kurās strādās pieci līdz pat vairāk nekā desmit cilvēki, bet būs programmas, kurās strādās divi līdz pieci apmācāmie.

Priekšsēdētājs uzskata, ka vietējo iedzīvotāju reakcija pret projektu varētu būt dažāda. Raisās jautājumi par to, kā tas viss varētu funkcionēt. Miesassargu skolas iniciators deputātiem uzsvēris, ka valdīs stingra kārtība, nenopietna attieksme un sabiedriskās kārtības neievērošana no kursantu puses tiks sodīta ar atskaitīšanu no kursiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas