Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis tiekas ar ASV senatoriem Džonu Makeinu, Lindsiju Greiemu un Eimiju Klobučāru

Makeins Bergmanim apliecina ASV atbalstu aizsardzības stiprināšanai

Trešdien aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) tiekoties ar ASV senatoriem saņēma garantijas par atbalstu aizsardzības stiprināšanas jautājumos, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube tikās ar ASV senatoriem Džonu Makeinu, Lindsiju Greiemu un Eimiju Klobučāru, lai pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes un turpmāko divpusējo sadarbību.

Bergmanis tikšanās laikā skaidri pauda pārliecību, ka Latvija, pieņemot 2017.gada budžeta, ir ceļā uz aizsardzības spēju stiprināšanu un attīstīšanu, pierādot sevi kā spēcīgu NATO dalībvalsti un stratēģisko partneri ASV.

Ministrs ar senatoriem bija vienisprātis par Krievijas radīto apdraudējumu un novēroto militāro aktivitāšu palielinājumu pēdējo gadu laikā, kas rada neskaidrību par tās mērķiem.

Senators Makeins pauda pārliecinošu ASV kā stratēģiskā partnera atbalstu Latvijai aizsardzības stiprināšanā, uzsverot arī kiberaizsardzības nozīmi vispārējo draudu pārvarēšanā. “Gan vēstījumiem, gan valodai ir liela nozīme – gan tradicionālajā informatīvajā telpā, gan kibertelpā,” sarunā ar aizsardzības ministru uzsvēra senators Makeins.

Vizītes laikā senatori apmeklēja Zemessardzes štābu, kur tikās ar Zemessardzes komandieri brigādes ģenerāli Aināru Ozoliņu, iepazinās ar Zemessardzes spējām, tai skaitā kiberaizsardzības vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas