Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Maksas analīzes jaunā koronavīrusa noteikšanai šonedēļ nodevuši 93 iedzīvotāji

E. Gulbja laboratorijā par maksu analīzes koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 noteikšanai šonedēļ nodevuši 93 iedzīvotāji, aģentūrai LETA pastāstīja E.Gulbja laboratorijas valdes loceklis Didzis Gavars.

No tiem 50 iedzīvotāji analīzes nodevuši atkārtoti. Tāpat šodien analīzes koronavīrusa noteikšanai nodevuši 16 iedzīvotāji, taču šo iedzīvotāju analīžu rezultāti nav zināmi. Pēc Gavara teiktā, E. Gulbja laboratorijā līdz šim nav noteikts vēl neviens inficēšanās gadījums.

Viņš atklāja, ka šonedēļ jaunākais iedzīvotājs uz analīzes nodošanu bija astoņus gadus vecs, savukārt vecākais bija 73 gadus vecs. Gavars uzsvēra, ja laboratorijā konstatēts inficēšanās gadījums, par to tiks informēts Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). 

Jau ziņots, ka Latvijā pirmdien tika apstiprināta pirmā saslimšana ar Covid-19. Sieviete, kas ir rīdziniece, sestdien, 29.februārī, ielidojusi no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā.

Igaunijā piektdienas rītā tika konstatēti vēl pieci saslimušie ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, kuri 29.februārī no Bergamo Itālijā lidojuši uz Rīgu, tādējādi kopējais saslimušo skaits Igaunijā sasniedzis desmit.

Latvijā īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums -, ir jāzvana uz 113. Pie personām ieradīsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde, kura paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei vai arī nogādās pacientu tuvākajā slimnīcā, kur tiks noņemti analīžu paraugi.

Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, NMPD šo personu nogādās stacionārā.

Par izmeklējumu rezultātiem laboratorija informēs pacientu un SPKC. Persona informāciju par izmeklējumu rezultātiem saņems 24 stundu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas