Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Marķētās dīzeļdegvielas realizācija desmit mēnešos samazinājusies par 14,6%

Iezīmētā (marķētā) dīzeļdegviela šogad desmit mēnešos realizēta kopumā 26 986 tonnu apmērā, kas ir par 4953 tonnām jeb 14,6% mazāk nekā 2017.gada desmit mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apmērs iezīmētajiem (marķētajiem) naftas produktiem, kurus realizē izmantošanai brīvostu un brīvo zonu tehnikā, desmit mēnešos ir samazinājies par 46 tonnām jeb 1,3%, bet marķētās dīzeļdegvielas realizētais apmērs fiziskām personām sarucis par 262 tonnām jeb 10,8%.

Juridiskajām personām (izmantošanai par kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā) realizētās marķētās dīzeļdegvielas apmērs samazinājies par 4373 tonnām jeb 23,1%, savukārt kuģu apgādei realizētās marķētās dīzeļdegvielas apmērs desmit mēnešos samazinājies par 272 tonnām jeb 3%.

Šogad desmit mēnešos fiziskām personām realizētas 2166 tonnas marķētās dīzeļdegvielas, juridiskajām personām - 14 583 tonnas, kuģu apgādei - 8737 tonnas, bet izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās - 3500 tonnas.

Iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas