Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Marts Latvijā bijis siltāks un mitrāks nekā ierasts

Šā gada marta vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija 2,4 grādus virs normas, arī nokrišņu daudzums pirmo reizi kopš 2018.gada aprīļa pārsniedza normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Marts ar vidējo gaisa temperatūru valstī kopumā +2,2 grādi kļuva par septīto siltāko marta mēnesi kopš novērojumu sākuma 1924.gadā un par ceturto siltāko līdz šim 21.gadsimtā.

Mēneša minimālā gaisa temperatūra bija -14,1 grāds 2.martā Zosēnos, savukārt visaugstāk - līdz +14,4 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 30.martā Bauskā un Rīgā.

Vienīgie temperatūras rekordi, kas tika pārspēti pagājušajā mēnesī, bija trīs siltuma rekordi 8.martā.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā martā bija 49,5 milimetri jeb 24% virs mēneša normas. Tādējādi šā gada marts kļuva par trešo mitrāko līdz šim šajā gadsimtā un par desmito mitrāko novērojumu vēsturē.

Visvairāk nokrišņu bija Siguldā – 90,6 milimetri. Vismazāk lija un sniga Dobelē un Krāslavas novada Piedrujā, kur nokrišņu summa sasniedza 27,1 milimetru. Vidēji Latvijā martā bija 15 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs.

Martā pirmoreiz kopš pērnā aprīļa nokrišņu daudzums pārsniedz normu. No pagājušā gada maija līdz šā gada februārim desmit mēnešus pēc kārtas nokrišņu daudzums bija zem normas, un šis periods bija viens no garākajiem novērojumu vēsturē.

Kopējais saules spīdēšanas ilgums martā Latvijā vidēji bija 115 stundu, vidējais relatīvais gaisa mitrums - 81%.

Stiprākās vēja brāzmas tika reģistrētas 8.martā Ventspilī, kur tās sasniedza 27,7 metrus sekundē. Savukārt biezākā sniega sega bija 31 centimetrs mēneša sākumā Alūksnē.

Jau ziņots, ka 2018.gads Latvijā bija vissausākais novērojumu vēsturē, kā arī viens no siltākajiem. Pēdējā gada laikā tikai vienā mēnesī - šā gada janvārī - gaisa temperatūra bijusi zemāka par normu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas