Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mārupē konstatēts, iespējams, bioloģiskais piesārņojums

Konstatēts bioloģiskais piesārņojums Mārupes novadā uz lauksaimneicības zemes, kas atrodas tikai 100 metru attālumā no Dabas lieguma Melnā ezera purvs, portālu Diena.lv informēja biedrība Par zaļu Pierīgu.

Biedrība savā vēstulē raksta: "Mums ir aizdomas ka piesārņojumu izraisījušais šķidrums uz doto vietu ir vests apzināti un ilgstošā laika periodā! Izcelsme varētu būt vai no kādas Mārupes fermas, vai koģenerācijas stacijas. Jāpiezīmē, ka Jaunmārupes iedzīvotāji jau ilgstoši cieš no smaku piesārņojuma."

Portāls Diena.lv sazinājās ar Mārupes novada Pašvaldības policiju, kas apstiprināja, ka  norādītajā vietā ir izgāzts kāds šķidrums. Taču, kā norādīja pašvaldības policijas pārstāvis Siliņš, "mēs nevaram noteikt, vai tas ir bioloģiskais piesārņojums. Vieta, kur šis šķidrums ir izgāzts, ir lauksaimniecības zeme un, iespējams, minētais šķidrums ir kvalificējams tikai kā mēslojums. Lai to noteiktu, esam paņēmuši analīzes un nosūtījuši Valsts vides dienestam. Pēc ekspertīzes būs skaidrs, vai tas ir bioloģiskais piesārņojums vai nav. Atkarībā no ekspertīzes slēdziena mēs vai nu sodīsim vai nē šā piesārņojuma izcelsmes avotu."

Pašvaldības policijas pārstāvis arī norādīja, ka, šodien, izbraucot uz vietas, konstatējis nelielu smaku, taču, "esmu pārliecināts, ka tā neizplatās līdz tuvākajām apkārtējām mājām. Protams, šī vieta, kur šis šķidrums izgāzts, neizskatās pievilcīgi un, cilvēkiem , kas nav vides speciālisti, var likties, ka ir nodarīts kaitējums videi. Taču jāņem vērā, ka vieta, kur šķidrums ir izgāzts, ir lauksaimniecības zeme, uz kuras drīkst izgāzt mēslojumu, ja vien netiek radīts bioloģiskais piesārņojums."

Top komentāri

ASD
A
ja, es vakar taja rajona atstaju savu fekaliju .... traki ka mana kaka izradijas radioaktiva
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas