Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Maskavas pārmetumi Baltijai izsauc nožēlu

Krievija pirms 4. oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām vēlas šķelt Latvijas sabiedrību un vairot atbalstu sev tīkamiem politiskiem spēkiem. Tā Dienas aptaujātie eksperti skaidro Krievijas Ārlietu ministrijas pilnvarotā cilvēktiesību, demokrātijas un likuma varas jautājumos Konstantīna Dolgova nedēļas nogalē paustos izteikumus, ka Krievija necietīšot Baltijā, tajā skaitā Latvijā, notiekošos "rupjos uzbrukumus" krievu valodai un šeit valdošajai rusofobijai.

Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM) atzīst, ka atšķirībā, piemēram, no skandalozā politiķa Vladimira Žirinovska izteikumiem Dolgova paustais nav traktējams kā amatpersonas subjektīvais viedoklis un ir Krievijas oficiālā nostāja. Tomēr ĀM nekādā veidā uz šo paziņojumu nereaģēs, jo "neesot vērts piesārņot publisko telpu".

Lai gan kontekstā ar Ukrainā notiekošo šāda veida paziņojumi izklausās biedējoši, Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Andis Kudors un politologs Kārlis Daukšts atgādina, ka šādi Krievijas paziņojumi nav nekas jauns, jo kaimiņvalsts tā dēvēto tautiešu politiku jau kopš 2006. gada izmanto kā savas propagandas ieroci un ar līdzīgiem paziņojumiem nāk klajā ik pa laikam.

Pašreizējos izteikumus  Kudors saista gan ar gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, gan Latvijas aktīvo pozīciju Ukrainas jautājumā - šādi paziņojumi ir savdabīgs lielās kaimiņvalsts sods par mūsu nostāju un atbalstu Ukrainai. Krievijas mērķis esot Latviju starptautiski padarīt par slikto piemēru cilvēktiesību jomā, lai tad, kad Krievijai tiek pārmests par demokrātisko brīvību apspiešanu, tā kā pretargumentus varētu minēt Latvijas "slikto praksi".

Arī Daukšts piekrīt ĀM nostājai, norādot, ka Latvijai nekā īpaši reaģēt uz šādiem Krievijas paziņojumiem nevajag, jo tāds ir to mērķis - sēt bažas un satraukumu sabiedrībā un pētīt reakciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas