Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mediju atbalstam pārdalīs daļu RD ārkārtas vēlēšanu atspoguļošanai paredzēto līdzekļu

Latvijas mediju atbalstam, kā arī informācijas nepārtrauktībai par jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību no Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu atspoguļošanas līdzekļiem pārdalīti vairāk nekā 260 000 eiro, ceturtdien pēc valdības sēdes informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Viņš informēja, ka valdība šodien atbalstīja NEPLP lūgumu "pārprofilēt" sabiedriskajiem medijiem iepriekš novirzīto summu Rīgas ārkārtas vēlēšanu atspoguļošanai un šos līdzekļus izlietot, lai mediji informētu sabiedrību par Covid-19 izplatību un ierobežošanu.

Āboliņš norādīja, ka kopumā medijiem "pārprofilēti" vairāk nekā 260 000 eiro. No tiem 75 000 eiro paredzēti komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, 158 587 - Latvijas Televīzijas vajadzībām, bet mazliet vairāk nekā 25 674 eiro - Latvijas Radio vajadzībām.

Āboliņš uzsvēra, ka nauda no neparedzētajiem līdzekļiem piešķirta ar mērķi nodrošināt plašu un efektīvu sabiedrības informēšanu un izglītošanu par Covid-19. Vienlaikus Āboliņš norādīja, ka Latvijas komerciālo mediju atbalstam jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes laikā kā minimums nepieciešami 700 000 eiro, lai nodrošinātu mediju izdzīvošanu.

NEPLP loceklis uzsvēra, ka mediju nozare atrodas dramatiskā situācijā, jo visiem ļoti krīt reklāmas ieņēmumi. Pēc viņa teiktā, komerciālajiem medijiem ieņēmumi vidēji krīt par 50%, dažiem - par 70%. "Ņemot vērā, ka "force majaure" iespaidā tiek masveidā lauzti reklāmas līgumi, prognozēju, ka bez valsts atbalsta medijos pilnībā pazudīs vietējais saturs - ziņas, analītiska informācija," viņš atzīmēja, piebilstot, ka prasītā summa ir minimums, lai nosargātu valsts informatīvo telpu. Āboliņš informēja, ka šo summu NEPLP kopā ar Kultūras ministriju prasīs valdībai nākamnedēļ.

Savukārt pēc Ministru kabineta (MK) sēdes kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK) pievērsās jautājumam par pilnībā apturēto publisko pasākumu norisi, kas ilgst jau no 13.marta un turpināsies līdz pat 14.aprīlim.

Kā ziņots, Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Finanšu ministrijas izstrādāto likumprojektu par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, kurā vienuviet ietverts plašu valsts atbalsta pasākumu klāsts slimības seku novēršanai, tostarp dīkstāves pabalstu izmaksu darba ņēmējiem.

Par spīti vairāku uzņēmēju organizāciju iebildumiem iecerēts, ka Ministru kabinets noteiks nozares, kurām saistībā ar Covid-19 izplatību ir radušies krīzes izdevumi un kurām ir piemērojami likumā noteiktie pasākumi un īpašie atbalsta mehānismi.

Gala lēmums par likumprojektu būs jāpieņem Saeimai.

Kā ziņots, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas