Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mediķi izglābj vīrieti, kuram ceļā uz slimnīcu vairākkārt apstājas sirds

Pateicoties mediķu neatlaidīgām pūlēm, pagājušā diennaktī izdevies glābt kāda vīrieša dzīvību, kuram ceļā uz slimnīcu vairākas reizes apstājusies sirdsdarbība, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.Latgalē vakar saņemts izsaukums, ka 62 gadus vecam vīrietim sākušās pēkšņas sāpes krūtīs.

Ierodoties pie pacienta, mediķi konstatējuši, ka vīrietis cieš no miokarda infarkta, un nekavējoties veikuši reanimācijas pasākumus. Ceļā uz slimnīcu vīrietim vairākas reizes apstājusies sirdsdarbība, tāpēc transportēšanas laikā reanimācijas pasākumi veikti atkārtoti. Slimnīcā vīrieša stāvokli izdevies stabilizēt.Tāpat aizvadītajā diennaktī slimnīcā ar abu plaukstu apdegumiem nonācis arī kāds desmit mēnešus vecs bērns no Vidzemes, kurš mājās ar plaukstām bija piespiedies pie karstas krāsns. Savukārt Zemgalē kāds trīs gadus vecs puika, sēžot pie galda, uzrāvis sev virsū karstu ūdeni un ar kāju apdegumiem nogādāts slimnīcā.Vidzemē gadu vecs puika guvis sasitumus un smadzeņu satricinājumu, izkrītot no gultas.Vēl Vidzemes apkaimē mediķi snieguši palīdzību arī kādam 46 gadus vecam vīrietim, kurš alkohola reibumā gulēja uz ceļa. Dzīrotājam bija iestājusies ķermeņa atdzišana, tāpēc viņš nogādāts slimnīcā.Savukārt Latgalē alkohola reibumā traumas guvis 47 gadus vecs vīrietis. Pēc paša cietušā teiktā, viņš stallī nokritis no zirga un tur nogulējis vairākas stundas, kamēr tuvinieki viņu atraduši. Jātnieks ar galvas traumu un iespējamu mugurkaula lūzumu nogādāts slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas