Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meklēs risinājumu minimālo sociālo iemaksu ieviešanai

Ministru kabinets ceturtdien ārkārtas sēdē lēma uzdot Labklājības ministrijai (LM) līdz nākamai nedēļai izstrādāt risinājumu minimālo sociālo iemaksu ieviešanai visos nodokļu režīmos strādājošajiem.

Valdība ceturtdien ārkārtas sēdē uzklausīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegto informāciju par dīkstāves pabalstu izmaksu un ar to saistītajām problēmām. Tostarp VID ziņojumā minēts, ka vidējās valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) iemaksas uz vienu darba ņēmēju vispārējā režīmā 2019.gadā ir 273,7 eiro, bet mikrouzņēmuma nodokļu maksātājiem - 98,86 eiro. 

Valdības sēdē Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piebilda, ka ar līdzšinējo nodokļu sistēmu savā ziņā ir legalizēts tas, ka krīzes situācijā daudzi iedzīvotāji nav sociāli aizsargāti. Kariņš rosināja šo jautājumu skatīt nodokļu izmaiņu kontekstā.

"Jāmaina valsts pārvaldes un iedzīvotāju attieksme. Ja nemainīsimies no šīs krīzes, nākamajā krīzē nonāksim līdzīgā situācijā," uzsvēra Kariņš.

Lai risinātu ziņojumā atspoguļoto problēmu, valdība lēma uzdot LM izstrādāt un līdz nākamai nedēļai, 28.aprīlim, iesniegt Finanšu ministrijai konceptuālu risinājumu VSAOI minimālā apmērā ieviešanai.

Savukārt Finanšu ministrijai līdz 30.aprīlim LM sagatavotais risinājums būs jāiekļauj tiesību aktu projektā par nodokļu sistēmas pārskatīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas