Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Militārās mācībās apgūs iemaņas rīcībai negadījumā ar daudz cietušajiem

27.maijā, Daugavpilī, Kuldīgā, Rēzeknē un Rīgā notiks mācības Guardian response, kurās iesaistītie apgūs iemaņas rīcībai negadījumos ar daudz cietušajiem, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve majore Mairita Senkevicina.

Mācībās organizē ASV 10. kaujas aviācijas brigādes vienība Fēnikss un ASV armijas 95.civilmilitārās sadarbības brigāde sadarbībā ar Latvijas Zemessardzi.

Senkevicina norāda, ka mācību mērķis ir trenēt militārā un civilā sektora sadarbību krīzes gadījumā un dalīties pieredzē, lai pilnveidotu savstarpējo sadarbību un savietojamību. Mācībās piedalīsies aptuveni 150 zemessargu.

Mācību dalībnieki pilnveidos iemaņas dzīvību glābjošo pasākumu veikšanā, pacientu evakuācijā, izmantojot sauszemes transportu un ASV helikopterus CH-47 Chinook un UH-60 BlackHawk.

Mācības tiek organizētas sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu, Kuldīgas slimnīcu, Rēzeknes slimnīcu, Daugavpils reģionālo slimnīcu, kā arī Rēzeknes 6.vidusskolu un Valsts robežsardzes koledžu.

Kā ziņots, 1.martā Latvijā ieradās ASV 10.kaujas aviācijas brigādes vienības Fēnikss karavīri un pieci helikopteri UH-60 BlackHawk, lai pildītu dienesta pienākumus Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē mācību operācijā Atlantic Resolve. Aviācijas brigādes vienība Fēnikss ir pirmā aviācijas brigāde, kas ierodas Eiropā rotācijas kārtībā ar mērķi demonstrēt ASV un NATO valstu apņēmību aizsargāt drošību Eiropā.

Savukārt 10.aprīlī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē ieradās trīs ASV Armijas helikopteri CH-47 Chinook, kas pirmo reizi Baltijā atradīsies pastāvīgi, lai operācijā Atlantic Resolve piedalītos militārajās mācībās un stiprinātu Baltijas valstu aizsardzības spējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas