Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ministrs: Eksāmena domraksta tēmas nopludinājis viens cilvēks

Domraksta tematus neilgi pirms centralizētā eksāmena varētu būt nopludinājusi viena persona, lai, iespējams, palīdzētu kādam paziņam, nevis peļņas nolūkos, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pastāstīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Pašlaik Izglītības un zinātnes ministrijai un Valsts izglītības satura centram (VISC) esot skaidrība, kā noplūde notikusi. Lai gan vēl nevarot simtprocentīgi apgalvot, kurš šajā gadījumā vainojams, ar lielu varbūtību tas ir nojaušams, teica Šadurskis un piebilda, ka lietu turpina izmeklēt Valsts policija, kuras uzdevums savākt gana daudz pierādījumu.

No sīkākiem komentāriem par eksāmena materiālu noplūdi ministrs gan atturējās, jo tā esot ierobežotas pieejamības informācija.

Viņš gan uzsvēra, ka esošā eksāmenu sagatavošanas sistēma ir gana efektīva, ko apliecina arī fakts, ka teju visās izglītības iestādēs pēc informācijas par domrakstu tematu noplūdi tēmas ātri tika nomainītas. Savukārt eksāmenu variantu piegāde skolām gan būtu jāmodernizē - aplokšņu vietā šie materiāli jāpiegādā digitāli, mazinot uzdevumu noplūžu riskus.

Jau vēstīts, ka 16. maijā pirms centralizētā eksāmena latviešu valodā bija noplūduši tā trešās daļas jeb domraksta temati. VISC norādīja, ka temati tikuši laikus mainīti pret rezerves variantiem, tādējādi netraucējot eksāmena norisi. Taču pēcpusdienā kļuva zināms, ka, iespējams, ne visi skolēni, neskatoties uz VISC norādījumiem, saņēmuši rezerves variantus. Vēlāk tapa zināms, ka esot noplūduši arī rezerves domraksta temati.

Top komentāri

o
o
visc un izm ir paraugs valsts iestādēm, kādām tām nevajadzētu būt
Rasmuss
R
Vai tiešām Ušakovs?
Ir, ir risinājums!
I
Pasta baloži, jarovizētie.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas