Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Miris aizvadītajā nedēļā Tukumā plašus ķermeņa apdegumus guvušais vīrietis

Miris Normunds Kindzulis, kurš pagājušajā nedēļā pagaidām neskaidros apstākļos Tukumā guva plašus ķermeņa apdegumus, sociālās tīklošanās vietnē Facebook informējis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Rīgas reģiona brigāžu atbalsta centra Krasts vadītājs Rafaels Ciekurs.

Kindzulis NMPD strādājis par ārsta palīgu. Ciekurs raksta, ka kolēģis NMPD strādājis kopš 2015.gada, sācis darbu kā medicīnas asistents. Vēlāk viņš absolvējis Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta koledžu, strādājis gan par izbraukuma brigādes ārsta palīgu, gan operatīvās vadības centrā par izsaukuma pieņemšanas dispečeru.

"Normunds vienmēr bijis atsaucīgs un izpalīdzīgs, nekad darbā sevi nav saudzējis, strādāja daudz un, lai arī cik daudz būtu izsaukumu, nekad nesūkstījās par milzīgo darba slodzi," raksta Ciekurs.

Pēc viņa paustā, Kindzuļa darba spējas bija apbrīnojami milzīgas un kolēģim bijušas ļoti spēcīgas un teicamas zināšanām medicīnā.

Krasts izsaka visdziļāko līdzjūtību mirušā ģimenei un draugiem un kolēģiem.

Līdzjūtību Twitter izsaka arī Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība Mozaīka.

Nelaiķa tuvinieki aicina cilvēkus būt saprotošiem un netraucēt sēru laikā.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) ir izvirzījusi vairākas versijas par incidentu Tukumā, taču netiek izslēgta arī varbūtība, ka nemaz nav noticis noziedzīgs nodarījums, pirmdien žurnālistiem pastāstīja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Zellis.

23.aprīļa rītā tika saņemta sākotnējā informācija, ka Tukumā kādā no daudzdzīvokļu mājām izcēlās ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi konstatēja, ka divi vīrieši ir guvuši apdegumus.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Šobrīd kriminālprocesu izmeklēšanā pārņēmusi Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa.

Lai kliedētu bažas saistībā ar iepriekš izskanējušo informāciju par iespējamām nepilnībām policijas reaģēšanā, kā arī atteikumu sākt kriminālprocesu par draudiem cilvēka dzīvībai vai veselībai, VP Iekšējās kontroles birojā (IKB) sākta dienesta pārbaude. Zellis pirmdien sacīja, ka pārbaudes uzdevums būs rūpīgi un objektīvi izpētīt visus apstākļus, kas saistīti ar lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu. Pirms IKB pārbaudes noslēguma un atzinuma viņš policijas iepriekšējo lēmumu nekomentēja.

Kriminālprocesā turpinās aktīva, objektīva un rūpīga izmeklēšana, kurā tiek pārbaudīta visa iespējamā informācija un versijas, kas varētu būt saistītas ar minēto notikumu. Tāpat ir noteiktas vairākas ekspertīzes.

VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks pirmdien nekomentēja, vai no kaimiņiem iepriekš saņemtas jebkādas sūdzības par cietušajiem.

Vēlāk LTV vēstīja, ka Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesā jau notikušas vairākas tiesas sēdes, kurās Kindzuli tiesā par sveša īpašuma tīšu dedzināšanu. Rīgas Austrumu prokuratūras prokurore Katažina Careva Panorāmai pastāstīja, ka viņas lietvedībā bija krimināllieta pret Kindzuli par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, kas saistīta ar ļaunprātīgu dedzināšanu. Lietā esot piecas epizodes.

Visi dedzināšanas gadījumi notikuši Rīgā, Ķengaragā, 2019.gada beigās un 2020.gada sākumā. Neviens cilvēks šajās dedzināšanas epizodēs neesot cietis, taču bojāta manta. Dedzināšanā esot lietots degšķidrums. Kindzuli esot izdevies aizturēt pēc vienas no epizodēm, un viņam noteikta arī kompleksā stacionārā tiesu psihiatriskā ekspertīze.

"Tika konstatēts, ka viņam ir psihiski traucējumi. Pamatojoties uz eksperta atzinumu, tika pieņemts lēmums virzīt lietu uz tiesu medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa noteikšanai," stāstīja prokurore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas