Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Mirskis Strasbūrā paziņo, ka Latvija atrodas uz etniska konflikta robežas

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Aleksandrs Mirskis plenārsēdes Strasbūrā laikā paziņojis, ka Latvija atrodas uz etniska konflikta robežas, aģentūru LETA informēja deputāta asistente Anita Laizāne.

Deputāts skaidroja, ka, līdzīgi kā angļu sakāmvārdā "Katrā ganāmpulkā ir sava draņķīga aita", Latvijā par tādu var dēvēt politisko spēku Visu Latvijai!, "kas uzskata, ka SS leģiona kara noziedznieki ir varoņi, radikāli apvaino vienu trešdaļu no visiem Latvijas iedzīvotājiem, nosaucot tos par okupantiem un kolonistiem, apvaino pieminekļus un datus, kuri ir svēti daudziem Latvijas iedzīvotājiem, bez tam rosināja minoritāšu skolu aizvēršanu".

Mirskis uzsvēra, ka tas nav traucējis "SS leģiona cienītāju apvienībai" nokļūt Latvijas valdības sastāvā un tādējādi valsts atrodas uz etniska konflikta robežas.

"Es uzskatu, ka EP ir nepieciešams steidzami izvērtēt nacionālistu-radikāļu rīcību, kā arī pieprasīt Latvijas valdībai paskaidrot, kā tajā var atrasties cilvēki, kuri atbalsta kara noziegumus un uzskata tos par varoņdarbiem," sacīja deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas