Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Modernizētā robežšķērsošanas vieta Silene nodota ekspluatācijā

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pabeigusi robežšķērsošanas vietas Silene pārbūvi un modernizāciju Skrudalienas pagastā, Daugavpils novadā. Objekts nodots ekspluatācijā 22. novembrī. Darbi tika realizēti Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas valdību pasākuma plāna ietvaros, norāda VNĪ valdes loceklis Jānis Ivanovskis-Pigits.

"Robežšķērsošanas vietas modernizācijas gaitā tika uzlabota perimetra apsardzes sistēma, ieviesta videonovērošanas sistēma, elektroniskie satiksmes organizācijas informatīvie paneļi, transportlīdzekļu piespiedu apstādināšanas iekārtas, kā arī vienots satiksmes organizācijas risinājums gan visa veida transportlīdzekļiem, gan gājējiem un velosipēdistiem, uzlabojot kustību un padarot efektīvāku robežpunkta darbu,"gandarīts par paveikto ir Ivanovskis-Pigits.

Latvijas un Eiropas Savienības (ES) drošībai nozīmīgu objektu uzturēšana un robežu attīstīšana ir viens no VNĪ darbības virzieniem. Kopumā valsts šobrīd veic būtiskus ieguldījumus valsts drošības infrastruktūrā - piecos ar robežu šķērsošanu saistītos objektos par kopējo summu aptuveni 15 miljoni eiro. Vērienīgi darbi ar Eiropas Kaimiņattiecību instrumenta finansējumu šobrīd notiek arī Latvijas – Baltkrievijas robežšēršošanas vietā Pāternieki un noslogotākās Latvijas – Krievijas robežšķērsošanas vietas Terehova attīstībā. Visus šos projektus plānots pabeigt līdz 2022. gada nogalei. VNĪ iecerēs ir vēl vairāki ar valsts drošību saistīti projekti ar mērķi nodrošināt labāku ES robežas ekonomisko aizsardzību.

Pērn tika apstiprināts Latvijas un Baltkrievijas valdības pasākumu plāns, kas ietver sadarbību vairākos virzienos, tajā skaitā robežšķērsošanas vietu Urbāni – Silene un Pāternieki – Grigorovščina, kā arī autoceļu un satiksmes uzlabošanu saistībā ar 2021. gadā Minskā un Rīgā notiekošo Pasaules čempionātu hokejā.

Top komentāri

VVZ
V
Kādreiz sanāca daudz braukāt uz Minsku, un dažas reizes sanāca braukt caur Sileni (Baltkrievijas pusē Urbani), un secinājumi bija dīvaini- robežsardzes kundzes vienmēr kaut kur piečakarējās- ta zīmīte LV nav īstajā vietā un jāpārlīmē par 3 centimetriem, ta stundu jāgaida, lai gan nebija ne rindu, ne pārtraukuma. Atpakaļbraucot muitnieki lika izmest miskastē aizkosto desumaizi, jo neesot brīv ievest pārtiku Latvijā. Sejas gan muitniekiem, gan robežsargiem tādas, it kā apsargātu īpaša režīma cietumu vai elles vārtus. Ar tādiem ļaudīm bail pat vienā kapličā gulēt- var kājā iekost. Tāpēc uz Minsku braukāju caur Viļņu (Kamennij Log no Baltkrievijas puses), tur viss notika stipri cilvēcīgāk. Lai Dievs jūs sarga no Latvijas robežsargiem un muitniekiem! P.S. Nekādu kontrabandu nepārvadāju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas