Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Monumentālā karoga izbūve Rīgā izmaksās ap 220 000 eiro; finansēs četri uzņēmēji

Monumentālā Latvijas karoga izbūvi uz AB dambja Rīgā finansēs četri mecenāti - uzņēmēji Armands Garkāns, Juris Kravalis, Jānis Kols un Māris Martinsons, un projekta kopējās izmaksas varētu būt ap 220 000 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja biedrības Latvijas karogs valdes priekšsēdētājs un projekta idejas autors Rihards Kols.

Latvijas karoga valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka par karoga izbūves darbiem biedrība rīkos cenu aptauju. Aptuvenās projekta izmaksas lēšamas 220 000 eiro apmērā.

Jautāts par materiāliem, ko izmantos karoga izbūvē, lai tas būtu pietiekami izturīgs dažādos laika apstākļos, Kols sacīja, ka materiāli būs darbu veicēja kompetencē - tie parūpēsies par izturīgu materiālu izmantošanu.

Kā ziņots, par godu gaidāmajai Latvijas valsts simtgadei, Rīgā uz AB dambja plānots izbūvēt 60 metrus augstu monumentālu valsts karogu.

Paredzēts, ka darbs pie karoga masta izbūves tiks sākts 2016.gada janvārī, un plānots, ka tas ilgs aptuveni līdz gada beigām. Pēc karoga masta izbūves tas tiks nodots pilsētas īpašumā, kura tad veiks visus apsaimniekošanas un uzturēšanas darbus.

Latvijas karogs ir unikāls ilgtermiņa projekts - līdz Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018.gadā iecerēts valstij simboliskās, labi pārredzamās un nozīmīgās vietās Rīgā un Latvijas novadu centros izvietot monumentālus Latvijas karogus. Projekta realizācijā galvenokārt tiek iesaistīta sabiedrība, kā arī eksperti, atbildīgās valsts un pašvaldību institūcijas, aicinot atlasīt labākās un piemērotākās vietas karogu izvietošanai gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.

Pirmā pilsēta, kurā šāds karogs tika uzstādīts, ir Ogre. Līdz Latvijas simtgadei iecerēts uzstādīt vairākus lielizmēra karogus vairākās valsts pilsētās, kā arī novados un pašvaldībās.

Top komentāri

CK
C
Normāla naudas atmazgāšana
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas